2019-10-23 05:29

Ce SFAT îi dă premierul Tudose lui Liviu Dragnea

 |  23:54
Ce SFAT îi dă premierul Tudose lui Liviu Dragnea

Primul ministru Mihai Tudose a reacţionat faţă de recomandarea preşedintelui social-democraţilor, Liviu Dragnea, de a fi mai calm, explicând că furia este utilă atunci când unele lucruri nu merg cum trebuie.

"Eu am spus-o de la discursul de învestitură. Nu poţi să fii calm aici, calm în sensul de a nu-ţi păsa. Poate nu trebuie să te enervezi foarte tare, dar când vezi că lucrurile nu merg aşa cum ai dori şi cum s-ar putea, începi să te enervezi. Dar dacă e vorba despre o furie pozitivă, e în regulă", a precizat Tudose, într-un interviu pentru România Tv.Întrebat ce îi recomandă lui Liviu Dragnea, prim-ministrul a făcut la rândul său aceeaşi recomandare."Să fie mai calm. (...) A fost un an foarte dificil, un an - să spun - de cotitură pentru România, cu contestatari ai actului de guvernare absolut ilogici. Am văzut în Parlament. Din august: 'Vai, dar nu o să aveţi bani în septembrie pentru pensii. Vai, dar nu o să mai daţi salariile. Vai, dar o să omorâţi ţara! Vai, dar deficitul... Vai, ne pleacă investitorii! Vai, dar se prăbuşeşte ţara! Dumnezeule, o să murim!' Cu băgat spaima în populaţie, cu mesaje de neîncredere în tot ceea ce înseamnă structuri de conducere. Un an absolut dificil! Din fericire pentru România, am depăşit cu bine aceste lucruri. Aşteptăm ultimul rezultat de la statistică şi de la organisme internaţionale care să confirme că stăm bine cu deficitul, ne-am încadrat în ţintele stabilite", a spus el.În ce priveşte relaţia cu Liviu Dragnea, primul ministru a declarat că aceasta are o relaţie "corectă, normală"."Suntem un guvern politic, şi eu, şi colegii mei. Este normal să avem acest tip de dialog şi colaborare cu cei doi lideri ai coaliţiei, cu atât mai mult cu cât domniile lor sunt şi preşedinţii celor două Camere, locul unde anumite proiecte ale Guvernului îşi găsesc transpunerea în legi sau de unde ne vin anumite legi pe care noi trebuie să le transpunem. (...) În primul rând trebuie să fie o relaţie instituţională foarte bună între Guvern şi coaliţia care îl susţine", a precizat el.Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la România Tv, că este mulţumit de activitatea premierului Mihai Tudose, pe care şi l-ar dori mai calm.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-30Parerea ta...

EMIGRATU '
30 Dec 2017

IN LOC DE SFAT , MAI BINE I-AR DA UNA IN CAP , AR RASUFLA USURATI RESTUL PAPUASILOR RAMASI IN ROMANICA .
CE-A FăCUT DE FAPT
30 Dec 2017

tâmpita agreată de ANONIM: ”în 1979, Margaret Tatcher a fost aleasă prim-ministru al Marii Britanii. Gurul ei intelectual, a fost vechiul mentor al lui Friedman, FRIEDERICH VON HAYEK. Și, doar un an mai târziu, Ronald Regan a fost ales președinte al SUA. Atât Anglia, cât și America erau conduși de friedmaniști convinși. Când a venit, programul lui Margaret Tatcher, a avut patru planuri: 1. Tăierea cheltuielilor guvernamentale, 2. Reducerea impozitelor, 3. reducerea activelor statului și 4. operarea industriilor, sau reglementarea industriei, având o politică monetară moderată și stabilă, pentru a reduce inflația. În primii săi 3 ani de guvernare, șomajul s-a dublat în segmente ale economiei, ducând la valuri de greve. Evaluările personale omologate de Tatcher, s-au împotmolit la 25%. Au fost revolte în principalele orașe ale Marii Britanii. Chiar și admiratorii lui Margaret Tatcher, aveau dubiile lor.
FRIEDMAN:
30 Dec 2017

: ” Performanțele economice de-a lungul guvernării Tatcher, au fost amestecate.” Margaret Tatcher: ”Pentru aceia care așteaptă cu sufletul la gură pentru acea frază de impact, preferată de media: ”The U Turn”, am un singur lucru de spus: ”you turn, if you want to!”, ”Doamna nu se întoarce!”. FRIEDERICH VON HAYEK i-a cerut cerut lui MARGARET TATCHER să copieze politicile economice de șoc ale lui PINOCHET. Tatcher a replicat: ” În Marea Britanie, fără instituțiile democratice, și fără sprijinul unui grad ridicat de consens, unele din măsurile adoptate în Chile, sunt destul de inacceptabile!”
REAGAN:
30 Dec 2017

”Vă mulțumesc foarte mult. Ceea ce vă descriu acum, este un plan și o speranță pe termen lung. Marșul libertății și al democrației, ce va lăsa marxismul și leninismul în cenușa istoriei (cât cinism!), după cum a lăsat și alte tiranii care au sufocat libertatea și au pus botniță dreptului la libera exprimare a oamenilor.”
ÎN SPATELE CORTINEI
30 Dec 2017

DE FIER. Cunoaștem cu toții basmul căderii comunismului…cum că Vestul lui Reagan și Tatcher arată așa de prosper în ochii oamenilor fostului bloc comunist, încât ei singuri au cerut politici radicale ale liberului schimb. Acum, aceasta este cu adevărat o poveste de adormit copiii. Este adevărat că oamenii care trăiau sub comunismul totalitar doreau cu adevărat o democrație, doreau să-și cumpere blugi și Big Mac, este adevărat! Dar asta nu înseamnă că voiau genul de capitalism sălbatic al oligarhilor nebuni și fără protecție socială, cu care s-au ales atât de multe țări din blocul de Est, și care suferă și astăzi.Tatcher a făcut tot ce-a putut pentru a anihila puterea sindicatelor din Marea Britanie, dar în 1988 s-a dus în Polonia ca să-și arate suportul pentru Uniunea Sindicală ”Solidaritatea”. Spunea: ”acum vedeți procesul, de la locul unde vă aflați acum, către unde doriți să vă duceți.” Grevele din Polonia au permis ”Solidarității” să conteste alegerile generale din iunie 1989. Asta a declanșat un val de demonstrații în Europa de Est. În trecut, Uniunea Sovietică, a trebuit să folosească forța militară pentru a strivi mișcările democratice. Dar Uniunea Sovietică avea un nou tip de lider – MIHAIL GORBACIOV care era dedicat Glasnostului și Perestroikăi. El VORBEA DESPRE O A TREIA CALE = o tranziție graduală către DEMOCRAȚIA SOCIALĂ DE TIP SCANDINAV, CEVA ÎNTRE CAPITALISM ȘI COMUNISM. Gorbaciov i-a fermecat pe politicienii publici ai vestului.
MARGARET TATCHER:
30 Dec 2017

”Este un lider îndrăzneț, hotărât și curajos. ” Gorbaciov a stat și-a privit cum unul câte unul, vechile regimuri comuniste s-au prăbușit. La sfârșitul anului, cel mai solid simbol al diviziunii Europei, a fost doborât. Pentru Friedman și ”Băieții din Chicago”, o întreagă lume li s-a deschis. (deci, ăștia au favorizat toată grozăvia ”revoluțiilor”, TOCMAI pentru că nu mai aveau pe cine să experimenteze!)În 1991, GORBACIOV a fost invitat la SUMMITUL G7 din Londra. El nutrea suport financiar pentru reformele sale economice graduale. În schimb, i s-a spus că DACĂ NU SPRIJINĂ TERAPIA DE ȘOC RADICALĂ, NU VA EXISTA NICIUN FEL DE AJUTOR. Luna următoare a fost o lovitură de stat împotriva lui. Un grup de lideri ai Partidului Comunist l-au arestat pe Gorbaciov la domiciliu, în casa lui de vacanță din Crimeea. Tancurile au înconurat Casa Albă – Parlamentul Rusiei. În mijlocul haosului, a ciocnirilor stradale, era evident că, pentru a-și consolida pozițiile opozanții au trebuit să recurgă la violențe. Astfel de ciocniri între oameni și forțele de securiate, nu au mai fost văzute de la primele zile ale revoluției ruse.
INDUSTRIA DE STAT
30 Dec 2017

A FOST VÂNDUTĂ PE NIMIC. Presa rusă i-a numit pe consilierii lui Elțîn, ”Băieții din Chicago”. TERAPIA DE ȘOC A LUI ELȚÎN A ÎNSEMNAT CĂ, ÎN 1992 MEDIA CETĂȚENILOR RUȘI, A CONSUMAT CU 40% MAI PUȚIN DECÂT ÎN 1991. O treime dintre ruși a coborât sub pragul sărăciei, iar salariile nu au fost plătite cu lunile. Un expert a prezis azi, că 140 de milioane de ruși vor trăi în curând, sub limita sărăciei. CORUPȚIA ÎNFLOREA, CRIMA ORGANIZATĂ A EXPLODAT. MOSCOVA DEVENISE NOUL VEST SĂLBATIC.Majoritatea rușilor s-au opus viziunilor radicale pentru țara lor, ale ”Băieților din Chicago”. În martie 1993, Parlamentul a luat o decizie crucială = a votat abrogarea puterior speciale acordatelui Elțîn. Elțîn a declarat stare de urgență, dar Curtea Constituțională a declarat-o ilegală. PE 21 SEPTEMBRIE, ELȚÎN A LUAT OPȚIUNEA LUI PINOCHET ȘI A DIZOLVAT PARLAMENTUL: ”începând de astăzi, suspendez funcțiile legislative, administrative…și de control ale Parlamentului Federației Ruse.” Vestul și-a croit drum în urma lui Elțîn.
ELțîN AVEA
30 Dec 2017

acum, putere absolută. Sfătuit de ”Băieții din Chicago”, el a ”condus” printr-o formă de capitalism cronic. AU FOST VÂNDUTE CHIAR MAI MULTE INDUSTRII DE STAT, CREÎND O NOUĂ CLASĂ DE AFACERIȘTI MILIARDARI, CU URIAȘE INFLUENȚE POLITICE = OLIGARHII!PÂNĂ ÎN 1998, 80% DIN FERMELE RUSEȘTI AU FOST FALIMENTATE ȘI 70.000 DE FABRICI DE STAT AU FOST ÎNCHISE. În 8 ani, numărul oamenilor trăind în sărăcie, a crescut cu 72 de milioane.” Citat din ”Doctrina șocului”.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray