2019-10-16 05:42

Ce sfaturi îi dă BĂSESCU lui IOHANNIS legat de DNA și SRI

 |  23:24
Ce sfaturi îi dă BĂSESCU lui IOHANNIS legat de DNA și SRI

Traian Băsescu a declarat, joi, la B1 TV, că preşedintele Iohannis ar trebui să acţioneze pentru a scoate SRI şi DNA din scandalul provocat de afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, fostul preşedinte invocând episodul fugii lui Omar Hayssam când a chemat procurorul general şi şefii serviciilor secrete cărora le-a cerut să demisioneze.

”Nu se sacrifică instituţii pentru un om iar, după părerea mea, s-a ajuns la nivelul la care preşedintele trebuie să se gândească foarte serios pentru a scoate SRI şi DNA din acest scandal. Când a fugit Omar Hayssam, i-am chemat pe toţi şefii şi le-am spus: «dragi şefi, vedeţi că aveţi fiecare câte o foaie în secretariat, să nu o lăsaţi nescrisă»”, a declarat Traian Băsescu.

El a susţinut că trebuie clarificate afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, mai ales că o parte dintre ele ar fi fost confirmate în presă. ”Cred că a fost şi o tactică a lui Ghiţă să înceapă cu ceva ce poate fi verificat. Afirmaţiile lui iniţiale, inclusiv cu cucuveaua mov, s-au confirmat (...) Dacă verificarea nu se face sau se face la fel cum s-a făcut cupovestea cu plagiatul pentru doamna Kovesi, DNA este terminat ca şi credibilitate”, a avertizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a precizat că preşedintele Iohannis are posibilitatea revocării lui Florian Coldea din funcţia de director adjunct al SRI, iar pe Kovesi ”o poate chema”, chiar dacă nu are cum să o revoce având mandat dat prin lege. ”Nu public”, a adăugat Băsescu.

Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, susţine, într-o nouă înregistrare difuzată, joi seară, de România TV, că fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de către generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, ameninţându-l că îi va anula vizita în SUA în apropierea alegerilor prezidenţiale, "iar asta îl va distruge".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05

In legatura cu acest articol...

CRISTOIU îl face mincinos pe GHIȚĂ: “În jurnalul lui UDREA nu există așa ceva!”

BĂSESCU SE DEZLĂNȚUIE după dezvăluirile lui Ghiță despre Coldea și Kovesi: ”Frate, nu avem un procuror să îi ia pe toţi în noaptea asta?”

GHIȚĂ, o nouă înregistrare: „COLDEA l-a șantajat pe PONTA!”. Vezi ce i-ar fi cerut generalul SRI fostului premier
Parerea ta...

ANONIM
06 Ian 2017

Ce pare aveti despre "depozitia publica" a "sfantului Traian Basescu Marturisitorul" ? Considerati ca se poate spune ca se cam incurca in "marturisiri" ?
PATRIOT
07 Ian 2017

Mai"draga"ai devenit cinstit că și Ion Iliescu,de parca noi nu știm cum i-ai ocrotit pe mari hoți ,care au furat din aceasta tara.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray