2020-06-02 15:58

Ce spune IOHANNIS despre PROTOCOLUL încheiat de SRI şi Parchetul General

 |  18:52
Ce spune IOHANNIS despre PROTOCOLUL încheiat de SRI şi Parchetul General

Iohannis a reacţionat şi la apariţia protocolului secret încheiat de Parchetul General şi SRI. Mai mult, Preşedintele României a declarat că Guvernul poate să facă rectificări bugetare fără niciun aviz de la CSAT.

Iohannis a declarat, în legătură cu protocolul încheiat de SRI şi Parchetul General, că având în vedere că a fost semnat de procurorul general Augustin Lazăr şi de directorul Serviciului Eduard Hellvig are "toată încrederea în aceşti oameni" şi nu crede "că au semnat ceva ilegal".

"Având în vedere că e un protocol semnat de procurorul general Augustin Lazăr şi de directorul SRI, Eduard Hellvig, trebuie să vă spun că eu am toată încrederea în aceşti oameni şi nu cred că au semnat ceva ilegal. Însă explicaţii vor da sigur juriştii", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înaintea începerii şedinţei Biroului Executiv al PNL vineri la Sibiu.

Parchetul General a anunţat, vineri, că protocolul secret încheiat cu 2016 cu SRI şi-a încetat efectele pe 13 martie 2017. Anterior, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii transmitea că acest protocol nu şi-a făcut efectul niciun moment, timp de o lună, până la denunţare.

"Protocolul şi-a încetat efectele la 13.03.2017, prin acordul instituţiilor semnatare. La aceaşi dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Serviciului Român de Informaţii să comunice dacă menţine caracterul clasificat al documentului. La 22.03.2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a iniţiat demersurile pentru declasificarea protocolului şi a solicitat S.R.I. acordul în acest sens.Nu au fost comunicate informaţii publice cu privire la acest Protocol şi nici nu a fost publicat întrucât nu a fost finalizată procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii şi ministrului justiţiei, care au fost informaţi şi cu privire la iniţierea de către procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului", a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine