2020-07-05 17:48

Ce spune Traian Băsescu despre întâlnirea Klaus Iohannis - Joe Biden

 |  08:14
Ce spune Traian Băsescu despre întâlnirea Klaus Iohannis - Joe Biden

Traian Băsescu a comentat, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, întâlnirea pe care Klaus Iohannis a avut-o cu vicepreședintele SUA, Joe Biden. Fostul preşedinte consideră că Biden a vrut să ştie de la şeful statului dacă se va pune capăt situaţiei în care se află premierului Victor Ponta, trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Chestionat despre subiectele abordate de cei doi în cadrul întâlnirii de la Casa Albă, Traian Băsescu a spus că, deși nu s-a specificat în cadrul comunicatului Administrației Prezidențiale, "în mod sigur, Joe Biden știa situația premierului și a vrut să știe de la președinte dacă i se va pune capăt".

"Imposibil să nu se fi discutat pentru că, pentru SUA, România e un loc de o sensibilitate extraordinară, nu doar datorită poziției geostrategice. Aici va funcționa și un scut antirachetă în condițiile în care relațiile cu Federația Rusă sunt tensionate, atât din cauza Siriei, cât și a Ucrainei", a afirmat, luni seara, Traian Băsescu.

Fostul președinte consideră că „Joe Biden a vrut să știe, dar n-a dat nici instrucțiuni, nici linii directoare”.

„Problema asta nu ne-o poate rezolva nici Merkel, nici Biden, nici Hollande. Acest tandem, Ponta- Dragnea, a coborât jocul politic și confruntarea politică atât de jos încât șantajează interesele României", a completat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-29

In legatura cu acest articol...

Klaus Iohannis: Joe Biden, mulţumit de demersurile României pentru combaterea corupţiei

Joe Biden vrea să aibă o comunicare directă, prin telefon, cu Klaus Iohannis
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz