2020-04-08 09:38

Ce impresie fac autorităţile române în presa occidentală. Taurul Băsescu, pantofii cu toc şi Guvernul disfuncţional

 |  18:56
Ce impresie fac autorităţile române în presa occidentală. Taurul Băsescu, pantofii cu toc şi Guvernul disfuncţional

Presainternaţională critică dur acţiunile recente ale autorităţilor de la Bucureşti.În peisajul recesiunii, al inundaţiilor şi al răfuielii autorităţilor cu presa,jurnaliştii străini au pus etichete neplăcute conducătorilor români. Guvernul evăzut ca „nefuncţional”, iar Traian Băsescu pare că se comportă „ca un taurîntr-un magazin de porţelanuri”.

Chris Bryant, corespondent “Financial Times” pentru Europa de Est, scrie într-o postare peblogurile publicaţiei despre inundaţiile din România şi despre perspectivelenegative de ieşire a ţării din recesiune. Jurnalistul e de părere că Guvernul estedisfuncţional, iar preşedintele are un comportament nepotrivitcontextului. “România are un guvern careeste în cel mai bun caz disfuncţional şi în cel mai rău caz incompetent. TraianBăsescu, preşedintele ţării, care se comportă precum un taur într-un magazin deporţelanuri fine, a ieşit din nou în acest weekend cu declaraţii împotrivacreşterii TVA, propunând în schimb taxarea pensiilor", comentează autorul.

Mass-media,“vulnerabilitate”

Postul francez de televiziune France24contestă într-un reportaj decizia CSAT de includere a mass-media printrefactorii ce vulnerabilizează statul. "Când citesc ziarele, autorităţiledin România vor să vadă ştiri bune", comentează televiziunea franceză,adăugând că "acesta este motivul din spatele noii strategii naţionale apreşedintelui Traian Băsescu. În loc să lupte împotriva corupţiei, preşedinteleromân a ales un inamic mai vulnerabil, mai afirmă francezii.

“The DailyTelegraph” şi pantofii cu toc

Elena Udrea şi deja celebrii săi pantofi cutoc de la inundaţii nu aveau cum să scape ochiului ager al presei străine. “TheDaily Telegraph” a publicat în ediţia electronică o ştire, însoţită de ofotografie, explicând că ministrul român al turismului a provocat indignarecând a înmânat pantofi cu toc înalt femeilor sinistrate. Elena Udrea a spus cădarul le va ridica moralul femeilor care au pierdut totul, scrie “The Daily Telegraph”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine