2020-04-05 06:06

Ce spun sondajele PSD. Băsescu a ajuns la 18%

 |  16:36
Ce spun sondajele PSD. Băsescu a ajuns la 18%

Social-democraţiisusţin că Traian Băsescu se află pe un trend abrupt descendent la capitolul„încredere”, sondajele din Kiseleff arătând că în luna februarie preşedinteleavea o cotă de 45%, iar după anunţarea măsurilor de austeritate, în luna iunie,s-a prăbuşit la 18%.

În studiileinterne ale PSD, Victor Ponta a început să câştige teren după Congresul dinluna februarie, el urcând de la 35 la 47%. Pe locul doi se află Crin Antonescu,care în cele patru luni a câştigat 5 procente de la 37% la 42%.

Situaţia nu stămai roz nici pentru PDL, care a pierdut alături de preşedinte importante puncteelectorale. De la 38%, democrat-liberalii mai au doar 16% în intenţia de votpentru alegerile parlamentare. Cea mai dramatică scădere s-a produs întrelunile mai şi iunie, când măsurile de austeritate au tăiat din dreptul PDL 12procente. Pesediştii susţin că s-au distanţat vizibil în această perioadă,urcând la 42% în luna iunie, de la 31% în februarie. Liberalii sunt trecuţi şiei pe un trend ascendent, de la 19 la 26%. Din luna mai, PSD a câştigat 5%, iarPNL doar 2%.

Dacă ar avea loc alegeriparlamentare, partidul lui Vadim Tudor ar reintra în cărţi, în acest momentfiind cotat la 9%. Partidul lui Oprea este trecut în marja de eroare, la 1%,pesediştii notând că „UNPR nu este o ameninţare pentru nimeni”.

Pesediştii auprezentat aceste date la Comitetul Executiv, fără a preciza cine a realizatsondajele, perioada în care au fost efectuate sau numărul de respondenţi luaţiîn calcul. Viorel Hrebenciuc şi Victor Ponta au declarat că ţinta PSD pentrualegerile din 2012 o constituie depăşirea pragului de 50%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine