2019-10-18 05:26

Cetăţeni români, implicaţi în traficul de droguri din Ghana

 |  19:46
Cetăţeni români, implicaţi în traficul de droguri din Ghana

Mai mulţi cetăţeni români au fostarestaţi pentru trafic de droguri, în cadrul unei operaţiuni a Guvernuluibritanic desfăşurate la aeroportul internaţional Accra din Ghana, potrivit uneinote diplomatice americane publicate de WikiLeaks.

Discuţii recente ale diplomaţilor americani cu oficiali ghanezi şioccidentali descriu o imagine descurajatoare a eforturilor Guvernului din Ghanade a lupta împotriva problemei tot mai mari a traficului de droguri, potrivitnotei redactate şi clasificate de ambasadorul american în Ghana, Pamela E. Bridgewater.Guvernulbritanic analizează posibilitatea de a încheia proiectul OperaţiuniiWestbridge, desfăşurată la aeroportul internaţional Accra, din cauza acestornemulţumiri legate de eforturile Guvernului ghanez perturbate de corupţie,poliţia locală sabotând echipamente scumpe de scanare şi furnizând informaţiitraficanţilor de droguri.

Statisticile Operaţiunii Westbridge sunt surprinzătoare,subliniază nota. Vârsta persoanelor arestate variază între 16 şi 65 de ani şiele provin din Ghana, Nigeria, România, Olanda, Marea Britanie şi NouaZeelandă. În total, din noiembrie 2006, au fost confiscate, în cadruloperaţiunii, 350 de kilograme de cocaină, aproape 2.200 de kilograme de canabisşi 1,3 kilograme de heroină, valorând în total 120.000 de dolari.

Mulţidintre cărăuşi au înghiţit pacheţele cu droguri, iar un ghanez a murit în lunaiulie, când unul dintre pacheţele s-a spart. Alţii au încercat să ascundănarcoticele în ceai de plante, gel de păr sau în valize.

PreşedinteleGhanei, John Atta Mills, şi-a exprimat îngrijorarea că membri ai anturajuluisău fac trafic de droguri şi le-a cerut, în noiembrie 2009, oficialilorbritanici să ajute în secret la scanarea bagajelor lor, potrivit Ambasadeiamericane de la Accra. Dezvăluirea arată criza profundă din operaţiuneabilaterală, comentează The Guardian.

Pânăîn prezent, operaţiunea Westbridge a costat contribuabilii peste un milion delire sterline şi a permis confiscarea de droguri în valoare de peste 100milioane de lire, pe fondul temerilor Londrei că traficul de droguri devineinstituţionalizat în vestul Africii. Potrivit estimărilor, până la 60 de tonede cocaină, în valoare de 1,3 miliarde de lire,tranzitează anual Africade Vest, ajungând în specialîn Europa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray