2019-10-17 13:27

CEx a decis: Viorica Dăncilă, propunerea PSD de premier

 |  13:12
CEx a decis: Viorica Dăncilă, propunerea PSD de premier

Liderii CEx au decis noua propunere de premier în persoana Vioricăi Dăncilă. Inițial, au existat două propuneri: Viorica Dăncilă și Ecaterina Andronescu, care a refuzat. Eurodeputata Viorica Dăncilă este propunerea de premier pe care PSD o va înainta miercuri preşedintelui Klaus Iohannis la consultările de la Palatul Cotroceni.

Viorica Dăncilă este din județul Teleorman, acolo unde a fost președintele organizației de femei din 2005 până în 2009. Ulterior, Dăncilă a plecat în Parlamentul European, unde se află la al doilea mandat.

Europarlamentarul Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă - integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. Din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011 a fost preşedinte al Organizaţiei PSD - Oraş Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a părăsirii de către Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari naţionali. În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel, potrivit stiripesurse.ro.

A fost aleasă europarlamentar pe listele PSD+PC în cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membră în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-16Parerea ta...

LEVST.
16 Ian 2018

se pare ca in Teleorman s-a rasturnat cargo-ul cu destepti, patrioti, in sfarsit, somitati ale neamului...Daca pariam ca giohanala Sibiului nu va indrazni sa refuze propunerea pesede, castigam detasat, tremura slanina pe el ca o varga, sa nu fie suspendat...
COCINA PSD
16 Ian 2018

În cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>deci mafia tiganeasco-securista ESTE CONDUSA DE EVREII DE LA VIENA si TEL-AVIV..vezi MAzare,Bica,Udrea,Dragnea,Ghitza,ponta etcetera....cum se zice TRAILES BAHTALO pe limba lor?poporul roman se duce dracului si este inlocuit de mafiotii papusariti de evrei
COSTICA
16 Ian 2018

Daca va mai continua asa cred ca, PSD se va termina. Nimeni nu va mai vota un partid care schimba premierii ca si ciorapii. La cateva luni altul sau alta ( premier).PACAT MARE PACAT. DRAGNEA NU MAI CONTINUA IN HALUL ASTA.... Nu mai pune premier doar din TELEORMAN si nu-l mai schimba la cateva luni. PSD este un partid care pune premier doar pe... criterii teleormanene.
BEBICA
16 Ian 2018

MAI ERA O TZOAPA DIN TELEORMAN AFARA DIN GUVERN , ACUM SINT TOATE ...
BOLSEVICII.
16 Ian 2018

Inca o analfabeta propusa de mafia psd. Vinovati pentru anul perdut al Romaniei sunt pensionarii care voteaza aceasta adunatura de borfasi bolsevici si analfabeti.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray