2020-07-03 21:01

CHINURILE facerii noului Guvern. Pe cine se bazează Ludovic Orban

 |  21:01
CHINURILE facerii noului Guvern. Pe cine se bazează Ludovic Orban

Zile de foc pentru Ludovic Orban care bate la toate porțile pentru a negocia fiecare vot care l-ar putea ajuta să se instaleze în fotoliul de premier. Liderul PNL a anunțat, luni seară, că PMP, USR, UDMR, ALDE și grupul minorităților naționale vor susține învestitura Guvernului PNL, precum și că „numeric, astăzi” peste 233 de parlamentari au anunțat că vor vota favorabil pentru instalarea viitorului cabinet de la Palatul Victoria.

„În cursul zilei de astăzi am finalizat discuțiile și am semnat acordurile, în conformitate cu mandatul care mi-a fost acordat de Biroul Politic Național al PNL, toate acordurile și înțelegerile, pe care le-am negociat anterior cu partenerii, care au fost alături de noi în susținerea moțiunii de cenzură și care sunt alături de noi în procedura de învestire a Guvernului. Practic, am obținut, astăzi, sprijinul, în urma acordurilor, din partea grupului minorităților naționale, PMP, USR, UDMR și ALDE”, a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

Președintele PNL a mai precizat că, în prezent, peste 233 de parlamentari au dat asigurări că vor susține învestitura Guvernului Orban. El a mai precizat că, în urma discuțiilor cu formațiunile ce și-au manifestat susținerea pentru învestitura Guvernului Orban, este de așteptat ca maxim un legiuitor să absenteze de la votul de săptămâna următoare.

„Pot sa va spun ca numeric astazi am depasit cifra de 233 de parlamentari care susțin învestirea Guvernului. Sigur, negocierile continuă, pentru că vrem să ne luăm o marjă pentru cazul în care apar absențe neașteptate, dar în discuțiile pe care le-am avut cu partenerii nivelul de mobilizare este maxim. Din discuțiile avute maxim o absență este așteptată din partea tuturor grupurilor parlamentare, care susțin Guvernul. Deci evaluarea mea pesimistă s-a dovedit a fi o evaluarea care a fost depășită de realitate. Cred că putem conta pe 224 de parlamentari prezenți, care ne oferă o garanție în plus ca alături de parlamentarii individuali cu care avem înțelegeri, vom putea asigura cvorumul și învestirea Guvernului. Minim 233 de parlamentari prezenți în ziua de luni și, de asemenea, voturile necesare pentru învestirea Guvernului”, a mai afirmat Ludovic Orba.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz