2019-10-14 23:37

CIA înfiinţează o comisie specială pentru a evalua impactul dezvăluirilor făcute de WikiLeaks

 |  18:28
CIA înfiinţează o comisie specială pentru a evalua impactul dezvăluirilor făcute de WikiLeaks

AgenţiaCentrală de Informaţii din Statele Unite a creat o comisie specială care săevalueze impactul publicării pe site-ul WikiLeaks a mii de note diplomaticeamericane şi documente militare.

Înfiinţareacomisiei, numită oficial WikiLeaks Task Force, nu pare să aibă o justificarefoarte clară pentru CIA. Aceasta a fost puţin afectată de dezvăluirileWikiLeaks, comentează presa americană, arătândcă puţine documente ale CIA au ajuns pe site-ul WikiLeaks, iardocumentele publicate de la alte agenţii nu furnizează multe informaţii despreangajaţii sau operaţiunile sale.

Cutoate acestea, oficialii CIA au declarat că agenţia realizează un ampluinventar al informaţiilor clasificate dezvăluite şi care sunt în mod obişnuitdistribuite în peste zece reţele ce permit menţinerea legăturii între angajaţiiagenţiei răspândiţi în întreaga lume.

Comisiase concentrează în prezent pe evaluarea impactului imediat al celor mai recentpublicate documente. CIA este îngrijorată că abilitatea sa de a recrutainformatori ar putea fi afectată de scăderea încrederii în capacitateaadministraţiei SUA de a păstra secrete.

"Directorul(CIA) a cerut comisiei să analizeze dacă recenta publicare de documenteWikiLeaks ar putea afecta relaţiile externe ale agenţiei sau operaţiunilesale", a afirmat purtătorul de cuvânt al CIA, George Little.

Comisiaeste condusă de Centrul de Contrainformaţii al CIA, dar conţine şi peste 20 demembri de la alte departamente ale agenţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray