2020-08-14 17:59

Cine e Daniel Chirilă, propus MINISTRU de Interne: pensionat la 39 de ani din serviciul secret al MAI

 |  19:26
Cine e Daniel Chirilă, propus MINISTRU de Interne: pensionat la 39 de ani din serviciul secret al MAI

Premierul Viorica Dăncilă l-a propus miercuri pe Daniel Chirilă pentru funcția de ministru de Interne. Chirilă, care este secretar de stat în minister, are un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.

Venit de la Craiova, unde a legat o relație apropiată cu Mihai Fifor, actualul ministru interimar, Daniel Chirilă și-a început cariera ca subofițer, adjunct de șef de post în comuna Punghina (județul Mehedinti), potrivit CV-ului său. După ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Chirilă a intrat în 2006 în Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI, fosta Doi și-un sfert).

Până în 2010 a fost ofițer operativ la DGIPI, apoi șef de sector, director de diviziune la DGIPI. În 2011 s-a mutat ca șef de birou la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR, iar din 2015 până în 2017 a lucrat pe post de consilier la Departamentul Securitatii Nationale din Administrația Prezidențială, unde a fost detașat de Ministerul de Interne.

În martie 2017 (39 de ani) a trecut în rezervă, iar cea mai recentă declarația de avere arată că în 2018 a avut o pensie de 91.200 de lei. În paralel cu pensia a câștigat însă un salariu și din poziția de consilier al firmei S&T, filiala din România a unui gigant european din IT, iar în 2018 și 2019 a fost Director General al companiei Quality Business Solutions, o firmă implicată în mai multe achiziții controversate cu STS și Poliția Română.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-11Parerea ta...

MâNă ASCUNSă
11 Sep 2019

În prezent șefii politichiei românești sunt ființe care rezonează cu răul aproape fără excepție. Cei mai mulți politicieni efectivi sunt, de asemenea, oameni care sunt în acord cu negativul, cu răul și nu lasă niciun gol în pozițiile partidului pentru oamenii cinstiți.
DESTEPT
11 Sep 2019

Ce stie de Dinca . Cunostintele mele lucreaza cu mafia araba sau cu alte afaceri barosane
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz