2019-09-18 08:15

Cine sunt cei 5 JUDECĂTORI traşi la sorţi care vor face parte din BEC la alegerile europarlamentare

 |  12:26
Cine sunt cei 5 JUDECĂTORI traşi la sorţi care vor face parte din BEC la alegerile europarlamentare

Au fost aleşi cei cinci judecători ai ICCJ membri ai Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, prin tragere la sorţi, efectuată vineri la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Numele celor cinci judecători desemnaţi prin tragere la sorţi de şefa instanţei supreme, Cristina Tarcea, sunt: Geanina Cristina Arghir, Georgeta Carmen Negrilă, Mirela Vişan, Alina Macavei şi Anca Mădălina Alexandrescu. 

Cristina Geanina Arghir a făcut parte din completul care a decis condamnrea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman şi este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel Bucureşti. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului “Valiza", achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronunţat pentru achitarea lui Ludovic Orban, conform Hotnews.

La rândul ei, Georgeta Carmen Negrilă a fost membră BEC, ea fiind preşedinte al Biroului la alegerile locle din 2016. Totodată, Alina Macavei este autoarea unei analize, relizată în 2015, pe tema independeţei justiţiei.

În fine, Anca Mădălina Alexandrescu a fost preşedinta completului care a dat sentinţa în dosarul "Transferurilor' şi tot ea a judecat un dosar al lui Radu Mazăre. 

Judecătorii desemnaţi au termen 24 de ore pentru a-i alege pe preşedintele BEC şi pe locţiitorul acestuia. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray