2020-08-04 22:27

Cine sunt deputații din Comisia parlamentară de anchetă pentru TVR

 |  13:29
Cine sunt deputații din Comisia parlamentară de anchetă pentru TVR

Camera Deputaților a aprobat, la propunerea PNL și USR, înființarea unei comisii speciale, formată din 11 deputați, care să clarifice modul în care s-au făcut unele cheltuieli în Televiziunea Română, condusă de Doina Gradea.

Este vorba, în principal, de verificarea criteriilor în baza cărora s-au încheiat contracte de colaborare cu terțe persoane pentru realizarea de emisiuni și festivaluri. Totodată, comisia va controla și modul în care s-a respectat un mediu concurențial în procedura de selecție la încheierea acestor contracte. Surprinzător este faptul că PSD a votat alături de opoziție pentru constituirea acestei comisii. Comisia de control a deputaților privind activitateai TVR are următoarea componență: Florin Manole, Roxana Mânzatu, Alfred Simonis și Valeriu Steriu, de la PSD; Gigel Știrbu și Adriana Săftoiu, de la PNL; Iulian Bulai - USR, Hunor Kelemen - UDMR, Ștefan Băișanu - ALDE, Emil Pașcan - PMP și deputat din grupul parlamentar al minorităților naționale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

ANONIM
28 Feb 2019

Marele politician si om de stiinta american, Dwight Waldo (1913 – 27 octombrie 2000), in teoria sa sustine ca, in exercitarea atributiilor, cei ce detin functii publice, trebuie sa aiba in vedere 12 obligatii mai importante si anume, fata de: 1- constitutie; 2 – legi; 3 – natiune si tara; 4 – democratie; 5 – normele de organizare birocratica; 6 – profesie si profesionalism; 7- familie si prieteni; 8 – sine; 9 – colectivitatile cu care vin in contact; 10 – interesul public sau bunastarea generala; 11- umanitate sau lume; 12 – Dumnezeu sau religie. Waldo afirma despre aceste obligatii ca nu pot fi ierarhizate in functie de importanta, iar numarul lor poate creste, el face insa o trecere in revista a celor mai importante reguli etice existente in viziunea sa. El trateaza aceste obligatii la nivelul datoriei individuale, al datoriei fiecaruia fata de moralitatea personala si nu fata de organizatie. In conceptia lui Dwight Waldo ETICA in exercitarea unei functii publice este o problema complexa si complicata. Acest subiect este greu de explicat si inteles avand in vedere ca in secolul nostru codurile etice (pentru unii nici nu exista asa ceva) s-au schimbat intr-un ritm intens, iar sentimentul ca moralitatea este “relativa”(nimic mai fals) a crescut. Data fiind cresterea in diversitate a organizatiilor, se face simtita nevoia de noi repere etice si morale. Cu toate acestea nu se depun de catre cei cu obligatii in domeniul juridic-legislativ eforturile necesare in directia creerii de reglementari si coduri etice adaptate noilor nevoi obiective impuse de evolutia si modernitatea societatii.Etica profesionala este caracterizata in principal de independenta, integritate si competenta profesionala.
ANONIM
28 Feb 2019

INDEPENDENTA profesiei – implica independenta de spirit (de drept) si independenta în aparenta (de fapt). Independenta de spirit – reprezinta starea de spirit care permite lucratorilor sa emita judecati fara a fi afectati de influente si sa actioneze cu integritate, pentru a-si exercita cu obiectivitate competentele profesionale. Independenta in aparenta – se realizeaza prin evitarea situatiilor in care o terta persoana informata si rezonabila ar cunoaste toate informatiile relevante, inclusiv masurile de protectie aplicate in munca specifica, iar pe aceasta baza ar putea concluziona ca, integritatea, obiectivitatea sau competenta profesionala a lucratorilor sunt compromise. INTEGRITATEA – presupune ca lucratorul sa aiba demnitate, sa fie drept si onest in realizarea competentelor profesionale si in relatiile interpersonale. COMPETENTA profesionala – lucratorii din domeniul public trebuie sa aiba si sa-si mentina cunostintele si aptitudinile profesionale la un nivel necesar si corespunzator pentru a asigura membrii societatii ca primesc de la acestia servicii in conformitate cu standardele aplicate sau elevate cunoscute in domeniile in cauza.
ANONIM
28 Feb 2019

TVR S-A TRANSFORMAT IN HAZNAUA 3 SAU CLOSETUL TV ghita fugaru DEE CAND A FOST ADUSA SLUGA LUI voiculescu , cristache sarmlutza. Acest infiltrat al varanului a facut ca tvr sa devina ANEXA MAFIEI PSD PE BANI PUBLICI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz