2020-04-06 22:20

Cine va fi noul europarlamentar PNL în locul Adinei Valean

 |  16:20
Cine va fi noul europarlamentar PNL în locul Adinei Valean

Soția fostului lider PNL, Crin Antonescu, europarlamentarul liberal Adina Vălean, a fost acceptată de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României.

Aceasta ar urma să primească portofoliul Transporturilor, alocat de la început României. Conform legislației românești, propunerea de comisar european urmează să fie transmisă Parlamentului României, urmând ca Adina Vălean să fie audiată în comisiile reunite de afaceri europene. După îndeplinirea procedurii naționale, Adina Vălean va fi audiată pe 14 noiembrie în Comisia JURI din Parlamentul European și în Comisia de Transporturi. După aceste proceduri, Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor alocat României și va deveni astfel comisar european. În aceste condiții, locul de europarlamentar al Adinei Vălean ar trebui să fie luat de următorul candidat de pe lista PNL de la alegerile din 26 mai 2019. Potrivit listei depuse de PNL la Biroul Eletoral Central, locul 11 pe această listă a fost ocupat de profesorul Vlad Nistor, ceea ce ar însemna că acesta îi va lua locul Adinei Vălean în Parlamentul European. Următoarele două locuri de pe această listă sunt ocupate de Mihai Țurcanu și de noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-07Parerea ta...

INFORMAțIA LA ZI
09 Noi 2019

Adrian Năstase și Ion Iliescu riscă să piardă titlurile de cetățeni de onoare ai municipiului Iași, conferite în urmă cu aproape două decenii, din cauza problemelor de ordin penal pe care acestea le au.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine