2020-07-09 15:27

CIOLACU: „PNL acționează nedemocratic! PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate la CCR”

 |  14:22
CIOLACU: „PNL acționează nedemocratic! PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate la CCR”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care este și președinte al Camerei Deputaților, afirmă că PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante şi avertizează că nu va permite Guvernului să se substituie Parlamentului şi că PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură, informează News.ro.

„PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură!”, avertizează Marcel Ciolacu, în mesajul de Ziua Constituţiei.

În opinia sa, această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă şi formală afirmare de principii, iar respectarea Consituţiei asigură echilibrul democratic şi garantează drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

„Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum Bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi. Nu voi permite, însă, guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului”, afirmă Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul îşi va asuma răspunderea pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe abrogarea ordonanţei care împiedica decontarea navetei elevilor şi precum şi pe abrogarea unor prevederi din OUG 114.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-08Parerea ta...

CURIOSUL
08 Dec 2019

OARE sobolanii pot intelege democatia....????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz