2020-07-14 03:24

Cioloș iese la atac: PSD crește taxele pentru cei ce muncesc

 |  11:26
Cioloș iese la atac: PSD crește taxele pentru cei ce muncesc

Într-o scrisoare postată pe Facebook și adresată românilor, fostul premier, Dacian Cioloș, desființează programul de guvernare al PSD, arătând că acesta este construit pe creșterea taxelor pentru „cei care muncesc cinstit și plătesc taxe” și că asemenea creșteri au fost deja impuse, încă din a doua ședință a Guvernului Grindeanu. Cioloș se referă la eliminarea plafonului de cinci salarii medii pe economie, la impunerea contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate, măsură care nu a fost anunțată de PSD, în campania electorală.

Cioloș susține că „gaura din buget” de care a vorbit, duminică, Liviu Dragnea, este o născocire menită la a dezorienta electoratul, pregătind terenul pentru noi creșteri de taxe și impozite care să astupe „gaura din buget”, permițând PSD să-și desfășoare, în continuare, programul de măsuri populiste.

Iată ce scrie Dacian Cioloș:

„Dragi români,

Confruntat probabil cu câteva cifre și realități ale economiei românești pe care eu le tot spun de câteva luni, conștient că nu știe pe unde să scoată cămașa ca să acopere financiar promisiunile făcute în campania electorală, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie și anunță că ar fi găsit, citez, «o gaură de zece miliarde în buget».

Pentru orice om cu minime cunoștințe economice, o astfel de «gaură» ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decât cele prognozate și, oricum, ar fi trebuit să se regăsească în deficitul bugetar - ceea ce nu este cazul. Această «gaură» NU există.

Realitatea este că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat și aprobat de Parlament odată cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, în decembrie am rambursat integral firmelor TVA în valoare de 2,1 miliarde de lei, fără a lăsa presiune pe bugetul anului următor, cum se obișnuiește, tocmai pentru a ușura povara noului Guvern. Restul sunt povești.

De altfel, în 2017 este alt buget. În caz că anul acesta nu își poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i așa, domnul Dragnea nu se încurcă în detalii.

În rest, este același mod de lucru folosit de PSD și cât timp am guvernat: tehnocrații sunt de vină. PSD își acoperă nerealizările și promisiunile mincinoase cu diversiuni și propagandă.

Bugetul țării nu este un sac fără fund și nici nu poate fi administrat haiducește, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastră populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit și plătesc taxe, ne veți îndatora țara și viitorul. Chiar așa, de ce nu ați spus în campanie că veți crește taxele pentru o parte dintre angajați și ați făcut acest lucru în a doua ședința de Guvern?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09Parerea ta...

ESTE FIRESC.
09 Ian 2017

Mafia bolsevica va creste taxele pentru cei care muncesc, pentru ca ei au nevoie la vot de cei care trandavesc.Masinaria de vot este formata din asistati social , analfabeti ,bugetari trantori , pensionari dusi cu mintea lichele care nu vor sa munceasca.
IOVU DAN
09 Ian 2017

nu este normal ca un guvern zero nepriceput si ros de invidii sa puna bete in roate unor oameni alesi democratic si pusi pe treaba Daca nu incetati vom iesi in strada !
IOVU IOVU
09 Ian 2017

DA NU VREI TU SA IESI DE ACUM IMEDIAT SI NECONDITIONAT ? HAI VITEAZULE, LA LUPTA. STAI ACOLO IN ZAPADA SI ASTEAPTA -NE SI PE NOI CA VENIM.
IOVU IOVU
09 Ian 2017

MA BASESCULE DA DE CE IESI TU ASA REPEDE LA ATAC? NU CUMVA TOT TU AI POSTAT SUB NUMELE DE IOVU DAN, MANCU-TI GURITA TA DE FATA FRUMOASA SI CU PAR PE PICIOARE, CA TARE TE-AS TUCA MAI DRAGA MAI.
ANONIM
09 Ian 2017

Un comentariu al domnului Ciolos ceva mai politicianist și mai puțin tehnocrat, da și al domnului Liviu Dragnea de altfel ? Cum percepeti in marja experientelor anterioare ,"interpretarile" ?
ANONIM
09 Ian 2017

Deci, "precum și al domnului Liviu Dragnea de altfel" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz