2020-02-26 00:47

CIOLOȘ, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru IOHANNIS: „Trebuie să RIȘTE totul pentru apărarea Constituției!”. Ce spune despre deciziile CCR

 |  09:28
 CIOLOȘ, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru IOHANNIS: „Trebuie să RIȘTE totul pentru apărarea Constituției!”. Ce spune despre deciziile CCR

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că preşedintele Klaus Iohannis ”trebuie să rişte orice din punct de vedere politic” pentru a apăra Constituţia şi pentru a apăra principiile clare ale Constituţiei. Cioloş spune că un referendum este oportun pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei.

“Cred că domnul preşedinte trebuie să rişte orice din punct de vedere politic pentru a apăra Constituţia şi pentru a apăra principiile clare ale Constituţiei. El reprezintă o funcţie foarte importantă în stat, una dintre ultimele baricade care apără statul de drept şi cred că trebuie să fie foarte ferm în apărarea Constituţiei. Din păcate, majoritatea politică reprezentată astăzi în Parlament, şi-a depăşit de mult mandatul primit de la alegători”, a declarat Dacian Cioloş la Europa FM, potrivit News.ro.

În opinia fostului premier, Curtea Constituţională e politizată şi ia clar decizii subiective, în sprijinul intereselor politice ale PSD de a controla justiţia.

Cioloş a scris pe pagina sa de Facebook că majoritatea actuală din Parlament nu are legitimitate politică să încerce subordonarea justiţiei, nu a fost votată pentru asta.

”E nevoie de o modalitate prin care cetăţenii să se poată exprima faţă de aceste decizii instituţionale care ies clar din mandatul primit la alegeri. Un referendum mi se pare foarte oportun pentru a tranşa în privinţa dorinţei românilor de a continua lupta împotriva corupţiei. E necesară o reformă a statului care să includă şi o reformă a CCR în aşa fel încât numirea judecătorilor, funcţionarea si deciziile acesteia să nu mai fie deloc sub imperiul presiunii politice sau ale intereselor unui partid sau altul”, a precizat Dacian Cioloş.

El spune că ”atacul la statul de drept este dublat de un proces de slăbire a economiei şi deci a bunăstării românilor prin decizii de politică fiscală şi economică incoerente, prin atacul la Pilonul II de pensii, adică la banii românilor şi prin îndatorarea statului pe termen lung pentru a plăti promisiuni electorale inconsistente”.

”Fără o funcţionare onestă, transparentă a statului şi fără predictibilitate şi coerenţă în deciziile care afectează economia nu vor fi nici pensii şi nici salarii. După ce ajungem la guvernare, toate aceste lucruri vor intra în matca lor normală. România are nevoie să se dezvolte şi nu să păzească justiţia de agresori”, încheie fostul premier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-01Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
01 Iun 2018

Ciolos a facut ceva macar...a facut un mic partid care poate participa la alegeri...sa mai faca si altii tot asa,ca sa existe alternativa la partidul mafiotilor si baronilor ps-drac-nea
GURA NEBUNULUI
01 Iun 2018

Sub oblăduirea , și la sfatul lui s-au făcut o groază de modificări la legi. Și a ieșit prost. Poate că și sfatul dat lui Iohannis va duce la dezastru. ( chestia cu ”să riște tot” )
ANONIM
01 Iun 2018

Ciolos e sluga si el. E la francezi. Ne mai trebuie?
@ANONIM
01 Iun 2018

MAI TACI DRAQ DIN GURA BAI LINGAU PSDIST . ESTI PROST DE MORI BAI ANIMALULE ROSU .
LEVST.
04 Iun 2018

marele amator de arta (pe banii altora, desigur!) este si a fost extrem de vicios, lui i-a intrat de mult idea in cap ca este special si -precum elena udrea- are destinul de a conduce Romania...De acea nu s-a inscris in niciun partid, sa dea impresia de o oarecare independenta, iar acum vrea ca malai-mare sa ia orice risc, in speranta ca acesta va musca( si va fi terminat) si el poate sa iasa din musuroiul sau sa candideze ca si pres-edinte...Iar pecereul (unchi inalti politisti, ambasada franceza, etc.) vor interveni la cine trebuie(dragnea /taratzeanu ) si , astfel, Romania va sari din put, in desert..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine