2020-07-03 13:19

Cioloș nu îl vrea pe Nicușor Dan primar al Capitalei

 |  15:28
Cioloș nu îl vrea pe Nicușor Dan primar al Capitalei

Partidul lui Dacian Cioloș încearcă să blocheze candidatura lui Nicușor Dan în competiția internă din Alianța USR-PLUS, unde fostul președinte al USR se luptă cu candiatul PLUS, Vlad Voiculescu pentru candidatura la Primăria Capitalei. PLUS a cerut Autorității Electorale Permanente o interpretare a legii, din care reiese că nu pot candida din partea unei alianțe politice decât membrii unuia dintre partidele care formează alianța. În acest moment, Nicușor Dan este candidat independent, susținut de USR București și a refuzat invitația de a se înscrie din nou în partid, scrie Digi 24

„În cazul în care alianța politică se va prezenta în alegeri cu liste comune, candidații trebuie să facă parte dintr-un partid politic membru al alianței. Referitor la solicitarea dumneavoastră, în ceea ce privește candidatul la funcția de primar susținut de alianța politică, acesta nu poate candida independent, fiind obligatoriu să facă parte dintr-un partid politic membru al alianței.”, se arată în răspunsul AEP, la solicitarea PLUS.

Nicușor Dan a declarat într-un interviu la Digi24.ro că a decis să rămână candidat independent susținut de USR în competiția internă din Alianța USR-PLUS, pentru ca mai apoi din postura de independent să negocieze și cu PNL pentru susținerea candidaturii la Primăria Capitalei.

„Este un avantaj să fiu independent, o să fie foarte greu ca PNL să sprijine un candidat al Alianței USR PLUS, avantajul meu e că e mai ușor să fie sprijinit un candidat independent”, a declarat Nicușor Dan.

Cele două partide, USR și PLUS, nu au stabilit încă modul de desemnare a candidaților pentru alegerile locale, cele mai mari probleme fiind la București unde PLUS își dorește cu orice preț candidatura lui Vlad Voiculescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz