2020-07-03 20:59

Cioloş: O sprijinim din tot sufletul pe Maia Sandu. Am încredere în capacitatea ei

 |  19:49
Cioloş: O sprijinim din tot sufletul pe Maia Sandu. Am încredere în capacitatea ei

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, îşi anunţă sprijinul pentru noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, şi îşi exprimă încrederea că aceasta are capacitate de a ţine Republica Moldova pe calea europeană.

„O felicit pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova. Ea îşi asumă o sarcină uriaşă: să scape ţara de oligarhi şi să îi ofere o bună guvernare, responsabilă şi construită în interesul cetăţenilor”, a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

El precizează că Maia Sandu este „o proeuropeană convinsă, sprijinită de liderii europeni de la Bruxelles şi din numeroase state-membre”.

„Am încredere în capacitatea ei de a menţine echilibrul fragil în această coaliţie, pentru a ţine Republica Moldova pe calea europeană. O sprijinim din tot sufletul! Mult succes, dragă Maia!”, încheie Cioloş.

Parlamentul de la Chişinău a acordat votul de încredere Guvernului Maiei Sandu, care a şi depus jurământul. Anterior, Curtea Constituţională a decis, într-o şedinţă rapidă, invalidarea alegerii Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Parlamentului şi că toate deciziile luate de Parlament sâmbătă şi cele care vor fi adoptate în continuare sunt neconstituţionale. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, sâmbătă, decretul prin care o desemnează pe Maia Sandu pentru funcţia de prim-ministru. Parlamentul din Republica Moldova a început sâmbătă la ora 13:00 o şedinţă extraordinară, ignorând decizia Curţii Constituţionale de a fi dizolvat. Vladimir Plahotniuc acuză o tentativă de uzurpare a puterii în stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz