2020-02-28 21:31

CIOLOȘ, poziție tranșantă privind legile JUSTIȚIEI. Unde va fi fostul premier DUMINICĂ seara

 |  19:40
CIOLOȘ, poziție tranșantă privind legile JUSTIȚIEI. Unde va fi fostul premier DUMINICĂ seara

Pachetul de modificare a legilor Justiției trebuie retras complet din Parlament, a scris sâmbătă seara, pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloș, subliniind că, "fără o abordare deschisă, participativă, prin care să se demonstreze că orice eventuale modificări sunt făcute numai în interesul ameliorării actului de justiție și nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflați temporar la putere, orice astfel de inițiativă nu poate stârni decât suspiciune".

"Există o legitimitate dată de vot, de buna funcționare a instituțiilor într-un stat de drept. Există o legitimitate care izvorăște din încrederea oamenilor, care se bazează pe onestitatea cu care un om politic se raportează la o decizie. Promisiunile mincinoase, atacul la principiile fundamentale ale unui stat democratic - cum este independența justiției anulează această legitimitate. Lipsa încrederii nu poate fi compensată de nicio funcție. În momentul în care au început să se atingă de legile justiției, liderii coaliției de guvernare PSD - ALDE au pierdut această legitimitate. (...) Cum să ai încredere în lupi să facă legile la stână? De aceea, indiferent ce tactică ar adopta în dezbaterile și votarea modificărilor propuse la legile justiției, liderii actuali ai majorității parlamentare nu mai pot avea încrederea noastră. Cu siguranță, încrederea mea au pierdut-o de mult", a scris fostul prim-ministru.

El anunță că duminică seara va fi în stradă la proteste.

"Pachetul de modificare a legilor justiției trebuie retras complet din Parlament. Orice modificare ar trebui dezbătută cu experți din sistemul judiciar, cu experți independenți și apoi consultată Comisia de la Veneția", a mai scris Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-11-25Parerea ta...

BUBOSULE!
25 Noi 2017

Dar BABA COMUNISTA COLEGA TA DE GANDIRE FASCISTA SI TRADATOARE CUM A DAT ACESTE LEGI ? cE NU VA CONVINE? FAPTUL CA VI SE IA UNEALTA CU CARE FACETI NELEGIUIRI jUSTITIA TREBUE SA FIE INDEPENDENTA SI NECORUPTA
@DOMNU 'BUBA NEAGRA
26 Noi 2017

Domnule bubos ce s aintamplat pe 2 august 2005 noaptea Aud ?Atunci ati modificat legile justitiei in favoarea voastra noaptea in sufragerie la baba macovei Iata ce tara suntem Legi ale justitiei facute acasa la o babornita comunista si criminala
ALT CULTIVATOR DE CEAPA
27 Noi 2017

Maestre, du-te si cultiva ceapa! Poate te pricepi cu ceapa. Cu astealalte nu leprea ai.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine