2020-07-11 01:07

Cioloș propune schimbarea Constituției și redefinirea rolului președintelui

 |  22:38
Cioloș propune schimbarea Constituției și redefinirea rolului președintelui

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, spune ca presedintele nu are "instrumentele constitutionale" pentru declansarea alegerilor anticipate, in acest context el sustinand este nevoie de schimbarea Constitutiei si redefinirea rolului presedintelui tarii.

"Ieri s-a intamplat un lucru esential. Incepem sa oprim agonia. Pentru ca pe oamenii acestia care au spus ca or sa duca Romania spre prosperitate i-am luat cu incetisorul si vedeti unde ne-au adus. (...) De ieri incolo avem posibilitatea sa construim lucrurile asa cum vrem sa le construim.

Noi am spus de cativa ani ca nu merge cu aranjamente, cu peticeala, cu termen scurt, ca trebuie sa ne proiectam pe termen lung si de asta am spus ca noi suntem gata sa ne asumam guvernarea de maine, daca e nevoie, dar pentru asta avem nevoie de dvs, de toti si trebuie sa va aducem la urne ca sa spuneti in ce directie trebuie sa o ia tara. De asta am spus ca avem nevoie de alegeri anticipate", a afirmat Dacian Ciolos vineri seara, in discursul tinut la un miting electoral in Piata Mica din Sibiu.

Liderul PLUS a adaugat ca, dupa ce Guvernul a cazut in urma motiunii de cenzura, presedintele nu are "instrumentele constitutionale" necesare pentru a declansa procedura alegerilor anticipate, iar in acest context Ciolos sustine ca este nevoie de modificarea Constitutiei pentru redefinirea rolului sefului statului.

"Va fi nevoie sa modificam Constitutia, ca sa definim clar rolul presedintelui in randul institutiilor care conduc Romania si trebuie sa redam increderea oamenilor in institutiile care arbitreaza puterile in stat, pentru ca si ele s-au infectat de politic. (...) Va trebui sa venim cu un alt mod de a aborda lucrurile. (...) Nu mai merge cu cecuri in alb date unor oameni care se conecteaza la resursele statului si directia pe care o dau tarii nu are nimic de a face cu ceea ce oamenii asteapta de la noi", a mai spus Ciolos.

Dacian Ciols a spus ca este nevoie de investitii in educatie, in sanatate, subliniind ca nu este suficienta majorarea salariilor personalului medical, dar si de un parteneriat intre putere si antreprenori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz