2020-05-31 14:24

Cioloș: Regret modul în care a acționat ANAF

 |  22:06
Cioloș: Regret modul în care a acționat ANAF

După discursul rostit în Parlament, miercuri, premierul vine cu lămuriri suplimentare: el salută intervenția ANAF, dar critică modul în care a acționat instituția în cazul Intact.

"Mesajul pe care am dorit să-l transmit astăzi în Senat are trei puncte principale.

1) Am salutat, susținut și susțin în continuare fondul intervenției #ANAF, atât în acest caz despre care discutăm, cât și în general, când intervenția este justificată pe deplin de aplicarea legii și nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-și face treaba. Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea.

2) Regret MODUL în care a acționat ANAF în acest caz și în altele, prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare. Nu sunt de acord cu acest mod de acțiune nici în acest caz, nici în general, față de firme sau simpli cetățeni contribuabili. Le-am solicitat să aplice legea fără a utiliza astfel de practici, care riscă să discrediteze imaginea de instituție în slujba cetățeanului. Acest gen de comportament ar trebui să se schimbe. ANAF poate fi eficientă și respectată și fără să creeze panică sau teamă, arătând respect și fermitate față de cei pe care îi controlează.

3) Abordarea ANAF trebuie să fie orientată pe aplicarea legii care să nu lase impresia intenției de a întrerupe activitatea entităților respective ci de a recupera bunurile sau resursele care aparțin sau sunt datorate statului. Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)." scrie premierul pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-17Parerea ta...

GICA
17 Feb 2016

OK. DOMNUL CIOLOS A REACTIONAT CORECT. SE POT PUNE URMATOARELE INTREBARI: 1 DE CE A ACTIONAT ANAF-U CU 3 LUNI INAINTEA ALEGERILOR ? . PENTRU CA PNL SI ALTELE SA NU FIE CRITICATE. 2. DE CA S-A ACTIONAT IN FORTA? PENTRU CA SI ALTE TV SA NU MAI CRITICE UNELE PARTIDE ( PNL SI ALTELE). DACA NE CERTATI NU MAI FUNCTIONATI. 3. CAND IEI O MASURA ASTEPTI SI PUNCTUL DE VEDERE AL CELUILALT. DESI AU CERUT SA INCHIRIEZE NU S-A ACCEPTAT PENTRU A-I SCOATE DIN FUNCTIULE. PREMIERUL TEHNOCRAT NU STIA SI NICI NU VREA SA STIE ...PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine