2020-07-06 20:43

Cioloş: Târgurile din Moldova sunt goale. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani

 |  12:43
Cioloş: Târgurile din Moldova sunt goale. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani

Dacian Cioloş, liderul PLUS, spune că târgurile din Moldova sunt goale din cauza restricţiilor impuse vânzării animalelor, completând că e normal să fie impuse restricţii unde este un focar de boală, dar blocarea unui întreg sector înseamnă nepricepere şi dezinteres. "Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", conchide el.

„Am trecut prin târgurile din Moldova. Sunt goale, ţăranii vin să discute între ei despre cum le interzice guvernul, în continuare, să îşi vândă animalele. Oamenii sunt foarte puţin sau deloc informaţi despre motivele pentru care li se interzice comercializarea animalelor. Îmi vine în minte ministrul Daea, care, cum găseşte un microfon, cum explică rapid că el dă subvenţii şi ajută agricultura. Adevărul este, însă, altul. Blocaj complet, lipsă de interes pentru agricultură şi umilinţă pentru ţărani", afirmă Cioloş, fost comisar european pe agricultură.

El afirmă că subvenţiile sunt un drept, nu o binefacere din partea guvernului.

"Una e să impui o carantină sau să interzici vânzarea în zona de focare a unor boli şi altceva înseamnă să blochezi complet un întreg sector pentru că eşti nepriceput şi dezinteresat. Demnitatea de agricultor înseamnă să poţi să-ţi vinzi produsele, nu să trăieşti din mila populistă a unui partid", subliniază Cioloş.

El spune că ţăranii sunt supăraţi, pentru că vin la târguri doar sperând că interdicţiile vor fi ridicate.

"E important să realizăm că la televizor se discută despre revalorizarea satului românesc în timp ce, prin ţară, îi umilim pe ţăranii care trăiesc din munca agricolă. Au ajuns să vină la târguri doar ca să se vadă şi să spere că interdicţiile se vor ridica astfel încât să poată câştiga un ban din munca lor cinstită. Poate îşi aduce aminte şi Petre Daea că agricultura e în primul rând despre oameni", conchide Dacian Cioloş.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-02



Parerea ta...

ANONIM
02 Mar 2019

Tuter prost Ai buzele tuguiate exact ca un lingau tuter
ANONIM
03 Mar 2019

Asta cu sare iodata ,las o mai moale ca daca nu vrei sa pui sare iodata in mancare nu pui Ai varianta cu sare neiodata Nastase da merita scuipat pentru alte porcarii hotii si magariiCine ti a spus ca provoaca boli ?Dar cand te ungi pe bot cu tot felul de vopsele, cand te tencuesti pe fata cu tot felul de porcarii cand iti injectezi buzele cu substante chimice cand iti bagi in tzate cauciuc nu faci basedow nu faci cancer Tot asa va dati de ceasul mortii ca vaccinurile nu s bune dar condamnati copii ca niste inconstienti ce sunteti V Ati implantat in cap tot felul de idei prostesti cu naturistele
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz