2020-04-08 13:02

Cioloș vorbește despre o reformă constituțională: Avem nevoie de clarificarea rolului fiecărui actor al statului

 |  09:18
Cioloș vorbește despre o reformă constituțională: Avem nevoie de clarificarea rolului fiecărui actor al statului

Dacian Cioloș, președintele PLUS, afirmă că România pare în derivă iar politicienii nu dau niciun indiciu că ar avea soluţii la crizele reale sau provocate de ei înşişi.

"Desemnarea unui premier şi alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascaradă. Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit şi cu soluţii. Dar, ca să se întâmple trebuie tratate şi pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică", scrie Cioloş, joi, pe Facebook.

În opinia sa, pasul următor este o reformă profundă şi rapidă.

"Constituţia e insuficient echipată pentru astfel de crize politice. Am spus-o şi o repetăm: ne trebuie o reformă constituţională pentru clarificarea rolului fiecărui actor al statului. Altfel, România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înţeleg, fie se joacă de-a guvernarea, cu bugetul, administraţia şi justiţia şi, când nu se mai înţeleg, intrăm în crize politice îndelungate. Şi stagnăm ca ţară. Din păcate, ţara noastră pare în derivă, iar politicienii nu par să aibă un plan şi soluţii la crizele reale sau provocate de ei înşişi. Noi suntem hotărâţi să schimbăm România", conchide fostul prim-ministru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

PIRATU
27 Feb 2020

DUTE LA CULES DE PORUMB SAU LA COADA VACII , nu mai manca KKT IN PUBLIC......SUNT SUFICIENTE PROBE CA ESTI O NULITATE UMANA.
LIPAS
27 Feb 2020

constituția este clară în cazul de față. Președintele trebuie să desemneze candidatul din din partidul în jurul căruia s-a coagulat o nouă majoritate parlamentară și care a fost probată prin trecerea moțiunii de cenzură, cum de fapt a procedat președintele la căderea guvernului Dăncilă, când a desemnat candidatul de la majoritatea formată în jurul partidului care a depus moțiunea de cezură. De de dar de acestă dată, președintele nu a mai avut același raționament. Nu constituția e de vină ci cei care caută să o sucească după poftele și interesele lor .
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
27 Feb 2020

Da avem nevoie de sticle patrate ,de buzunar ca sa bem pisatul mai lesne
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine