2019-10-17 13:30

Ciorbea îi ofensează pe cei care îi cer demisia

 |  14:21
Ciorbea îi ofensează pe cei care îi cer demisia

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, îi ofensează pe cei care îl critică și îi cer demisia, după ce a sesizat Curtea Constituțională asupra excepției de neconstituționalitate a art. 2 al Legii 90 din 2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului și a ministerelor. Ciorbea consideră că toți criticii său sunt niște „bieți oameni care nu știu despre ce e vorba”.

Amintim că, în spațiul public, au apărut mai multe acțiuni de protest împotriva deciziei lui Victor Ciorbea de a sesiza CCR în privința prevederii conform căreia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în situație de incompatibilitate. Mulți au comentat că acțiunea lui Ciorbea l-ar avea ca unic sau principal beneficiar pe Liviu Dragnea, președintele PSD, aflat în incompatibilitatea conform acestei prevederi. 

Sunt „bieți oameni care nu știu despre ce e vorba și nu au avut nici răbdarea și nici interesul să citească excepția pe care am formulat-o”, a replicat Ciorbea, când a fost invitat să comenteze pe seama faptului că există petiții cu mii de semnături prin care i se solicită demisia.

Reporterul Agerpres a înregistrat declarația la Parchetul General, unde Ciorbea s-a prezentat ca martor în dosarul „Mineriada”.

El le-a cerut celor care îl critică să citească, mai întâi, sesizarea pe care a formulat-o cu privire la Legea 90/2001. „Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credință, care a citit acea excepție, nu ar putea și nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume, de faptul că toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleași condiții extrem de înalte, de moralitate, de cinste, de corectitudine, pentru a îndeplini aceste funcții de demnitate publică. Prin urmare, toți cei care vorbesc și dau lecții de constituționalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepție de neconstituționalitate. Ar fi bine mai întâi să răsfoiască excepția și pe urmă să vorbească despre ea”, a afirmat Ciorbea.

El s-a declarat convins că multe persoane sunt deranjate de faptul că a crescut numărul de petiții, de audiențe și de rapoarte speciale, de când deține funcția de Avocat al Poporului.

„Am făcut foarte multe sesizări din oficiu, anchete, care deranjează. Dacă asta deranjează, e altceva, măcar să spună deschis ce-i deranjează, dar să te ascunzi după o excepție care vrea același regim juridic, același nivel de moralitate pentru toți conducătorii din fruntea țării, nu văd de ce anume ar fi cineva deranjat din țară sau din lume. (...) Eu am solicitat, în esență, același tratament juridic pentru toți cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului, dacă acest principiu va fi îmbrățișat de către CCR, Parlamentul ar urma să elaboreze întreaga legislație în materie, să o armonizeze și să creăm un cadru legislativ armonios și coerent”, a explicat Ciorbea.

Potrivit Avocatului Poporului, „prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10

In legatura cu acest articol...

Dosarul MINERIADEI: Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, audiat de procurorii militari

Internauții se revoltă în masă: Victor Ciorbea, EȘTI CONCEDIAT!

CIORBEA îl înfruntă pe IOHANNIS. Vezi cum răspunde AVOCATUL POPORULUI indignării PREȘEDINTELUI

Reacţii anti Ciorbea

Iohannis critică obedienţa lui Victor Ciorbea

Ciorbea sesizează CCR privind legea care nu-l lasă pe Dragnea să fie premier. Cum motivează Avocatul Poporului decizia
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
10 Ian 2017

SECURISTII CIORBEA SI MIT REA AU ADUS LA MINERIADE "OAMENII DE BINE"CU COM EGE...DE TIP "IMGB FACE ORDINE".....CA SA STITI DE CE FOST CHEMAT SA DEA DECLARATIE LA PARCHET
POPA
10 Ian 2017

toti cainii latra ca n-au facut nimic. toti cauta vinovati dar toti au fugi t sa se capatuiasca. acum ataca si SRI-ul sa-l_fac a praf.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray