2020-08-10 19:40

CIORBEA îl înfruntă pe IOHANNIS. Vezi cum răspunde AVOCATUL POPORULUI indignării PREȘEDINTELUI

 |  22:12
CIORBEA îl înfruntă pe IOHANNIS. Vezi cum răspunde AVOCATUL POPORULUI indignării PREȘEDINTELUI

În replică la poziția președintelui Klaus Iohannis, care s-a arătat indignat față de decizia Avocatului Poporului de a contesta la CCR legea 90/2001, care îi interzice lui Liviu Dragnea și altor persoane condamnate definitiv să fie membri ai Guvernului, Victor Ciorbea își precizează poziția într-un comunicat de presă.

"Avocatul Poporului precizează că instituţia pe care o conduce nu a examinat Legea nr. 90/2001 timp de 16 ani deoarece acest aspect din actul normativ nu s-a aflat în dezbatere publică, iar instituţia Avocatul Poporului nu dispune de resursele umane şi nici de baza logistică necesare pentru a examina constituţionalitatea sau lacunele întregii legislaţii a ţării", se arată în comunicatul instituţiei.

Instituţia susţine că "nimeni nu îl poate obliga pe Avocatul Poporului să se supună instrucţiunilor sau dispoziţiilor sale. Din prevederile art. 14 alin. (1) din aceeaşi lege, reiese că Instituţia Avocatul Poporului îşi exercită atribuţiile din oficiu sau la cererea persoanelor fizice".

Avocatul Poporului susţine că a fost determinat de petiţiile primite şi de dezbaterile publice să sesizeze CCR în legătură cu legea 90/2001, care împiedică persoanele condamnate să facă parte din Guvern, precizând că amânarea sesizării curţii după învestirea Guvernului "este cea mai clară dovadă că sesizarea Curţii Constituţionale nu a fost făcută pentru a favoriza unul sau altul dintre actorii politici."

"Prin demersul de sesizare a Curţii Constituţionale, Avocatul Poporului precizează că nu a avut şi nu are alte interese decât acelea de a contribui la asigurarea unei legislaţii unitare, clare, coerente şi constituţionale, în acord cu tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte şi cu interesele poporului român", mai transmite instituţia.

Citește și

Iohannis critică obedienţa lui Victor Ciorbea


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

HAZNAUA ISTORIEI
05 Ian 2017

BA CLOCITURA , DAR IN ALTE SITUATI NU TE-AI SESIZAT . TI CU HOTI , INSEAMNA CA SI TU ESTI MAFIOT VOPSIT . SCEROZATULE DIN NASTERE SI CONSTINTA .
DINU
05 Ian 2017

.Ciorbea nu e un rahat,.este o diaree
TITI
05 Ian 2017

Din 2001 si pana acum nu te-ai sesizat bai bulache? Bai, da chiar nu ti-e rusine sa ne crezi pe toti prosti ? Vine vtemra sa ne daii socoteala Ciorbeo, si nu te scapa nici dracu din labuta noastra.
CIORBEA
05 Ian 2017

Mai dinule.....A fost gustoasa diareea ...Ai halit o toată ???
AGRAMATU'
06 Ian 2017

Domnule, ori Doamna Haznaua De cate ori ai corectat mesajul trimis ca sa faci doar 4 greseli in 3 propozitii?
ALEX
06 Ian 2017

Victore, alegeti niste postaci inteligenti.Te rog eu frumos.Bag de seama ca i-ai ales dupa chipul si asemanarea ta.
GEORGETA
06 Ian 2017

Din sute de mii de sesizari la Av.Poporului,facute de catre cetateni obisnuiti,doar citeva sunt bagate in seama. Vine mortaciunea asta si vorbeste in numele poporului. Asa ne trebuie ca-i lasam sa faca ce vor ei cu soarta noastra.Oare cind ne vom trezi sa-i luam de guler si sa-i azvirlim acolo unde este locul lor. Al multora este direct in puscarie,dupa ce au jecmanit tara. S-a intrebat cineva pentru ce ia banii acest Ceorbea?.Ia banii poporului ca sa protejeze pe infractori nu pe oamenii necajiti care sufera din cauza nedreptatilor sistemului mafiot in care traim. Aceasta institutie ar trebuii desfiintata,pentru ca este doar o alta care subtiaza bugetul statului ,fara ca poporul sa aiva vreun benefici concret.
AVOCATUL MAFIEI.
06 Ian 2017

Acest impostor nu este avocatul poporului ci avocatul organizatiei mafiote p.s.d.Este o lichea slugarnica a bolsevicilor. si unul dintre cei mai datornici romani la stat.Nu si - a achitat catre stat datorii extrem de mari. Le gasiti pe listele A.N.A.F. DE AICI VINE SI OBEDIENTZA LUI FATA DE MAFIA PSD CARE ESTE ACUM LA PUTERE.
RAID
06 Ian 2017

Si caricatura asta de ciorbea mai poate ramane avocatul poporului?asta este avocatul infractorilor.care este procedura de demitere?
HUIANU MIRCEA
06 Ian 2017

POSTACII LUI CIOLOS AU RAMAS IN SOLDALUI iOHANIS tOT 30 DE BANI POSTAREA DAR NU PRIMESC DECAT 20 DE BANI PENTRU CA SUNT AGRAMATI PROSTI SI LINGAI
TOPARA ANIELA
06 Ian 2017

Toate dosarele liderilor opozitiei si patronilor tv din opozitie sunt facaturi ale lui basescu si statul sau mafiot Dl iohanis sa faca bine si sa taca pentru ca el este chiar penal ""penal sadea""" acum protejat de justitia aservita El a vandut copii romani pentru organe la straini Acum vrea sa vanda si tara la soros Plus falsurile cu casele il fac hot hot Penal sadea nu prostii de genul a indemnat lumea la vot"""Aceasta nu este infractiune ci un motiv de a inchide opozitia Asa functioneaza democratia domnule presedinte cu minciuna si fals?Asa faceau bolsevicii in 1950 Esti bolsevic ?sau fascistoid pervers?Ai ajuns acolo sus din greseala Vezi cazatura este cu atat mai dureroasa cu cat esti cocotat mai sus
OM ÎNSEMNAT,
06 Ian 2017

OM DE KK-T!
BRAVO HUIANU MIRCEA SI TOPARA
07 Ian 2017

IN SFARSIT ATI REUSIT SA MAI STRECURATI NISTE ADEVARURI, CA POSTACII LUI CIOLOS SUNT IN CAMPANIE PENTRU IOHANIS SI AU DIAREE VERBALA, DOAR DOAR OR PROSTI POPORUL ROMAN SA-L MAI VOTEZE O DATA PE SASUL MARE CAT O PRAJINA SI DESTEPT CAT O B....A !
PATRIOT
07 Ian 2017

Pacat Am crezut cândva în tine,așa cum a crezut și "MARELE COPOSU",ne-ai înșelat crezul și "LUI"și nouă și întregului popor roman.Te-ai pus în slujba s a t a n e i,
PENTRU PATRIOT
08 Ian 2017

care satana mai patrihotule hotul de frit care a furat multe case care nu a platit impozit pentru zisele meditatii unde sant hotii mai multi blaga videanu ludovic udrea basinescu cu casa mihaileanu terenul luat cu un leu si vandut cu doi lei frunza verde si el condamnat pinalti madam gorghiu unde sant mai multi HOTI .
HAZNAUA LUMI
08 Ian 2017

BA CHIORULE ; CU FACULTATEA DE INTELECTUALI A LUI BOMBONICA DE ALEXANDRIA NU SPUI NIMIC ? DAR CELE 15 000 MI DE DIPLOME SI ACTE FALSE , DE CE NU TE AUTOSESIZEZI ? DAR BANI FURATI NU SE RECUPEREAZA ????????????TRADATORULE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz