2020-06-01 15:51

Cîţu: Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale

 |  10:36
Cîţu: Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale

Eugen Teodorovici nu are nici un interes să reglementeze pensiile speciale, pentru că nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii şi colegii parlamentari, declară la RFI senatorul PNL Florin Cîţu. Asta după ce ministrul de Finanţe a anunţat la România TV că va propune un pachet de măsuri care va reglementa inclusiv pensiile speciale. Florin Cîţu mai spune că sistemul de pensii din România este falimentar.

Florin Cîţu nu are încredere că Eugen Teodorovici va reglementa situaţia pensiilor speciale.

”Nu ştiu cine mai crede ce spune Eugen Teodorovici de câţiva ani de zile. Ţin minte, când am spus că va introduce o taxă pe sistemul bancar, a spus că mint, când am spus că va distruge sistemul administrat privat de pensii, a spus că iarăşi mint şi apoi a venit cu OUG 114 şi aşa mai departe. Deci nu cred că cineva mai crede ceea ce spune Eugen Teodorovici”, spune senatorul liberal.

El precizează că ”în Parlament, Eugen Teodorovici a votat pentru pensii speciale la Curtea de Conturi şi alte câteva sectoare, anul trecut”.

”E distanţă foarte mare de la ceea ce spune Eugen Teodorovici şi ceea ce face Eugen Teodorovici. Eu nu am încredere că va veni cu aceste pachete. Doar a aruncat ceva acum, aşa cum face de fiecare dată (...). Nu cred că vom vedea vreo soluţie pentru pensiile speciale, pentru că nu are nici un interes, Eugen Teodorovici nu vrea să-şi pună în cap Curtea de Conturi, militarii, magistraţii, colegii parlamentari şi aşa mai departe”, consideră Cîţu.

Florin Cîţu spune că pensiile speciale - unele sunt indemnizaţii, unele sunt pensii de serviciu, au diferite denumiri - pot fi tăiate, la altele trebuie să schimbi legislaţia, dar că ne axăm foarte mult în discursul public acum pe pensii speciale, unde e o problemă, pentru că sunt două miliarde de euro anual, care se plătesc din pensii speciale, majoritatea pentru militari, dar problema sistemului de pensii este mult mai mare.

”Şi fără această lege a pensiilor astăzi, sistemul de pensii din România este falimentar. În 15-20 de ani, nu vor mai fi bani să se plătească pensiile (...). Singura soluţie pentru România este să reformăm din temelii sistemul, să îl trecem tot pe un sistem de contributivitate, unde să avem o mai mare parte administrată privat sau oamenii să aibă mai multe variante să investească singuri”, a conchis el..​​


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-11Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
11 Iul 2019

HAI LA FURAT DIN BUGETUL STATULUI , PINA DISTRUGEM TOT , CA IN GRECIA . PROSTI PLATESC DIN OPRIRILE DE IMPOZITE DE A LUNGUL VIETII . FARA NUMAR .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine