2020-04-10 04:06

Clasic! PSD se laudă pe Facebook că măreşte alocaţiile copiilor, deşi amendamentul a aparţinut PNL

 |  12:56
Clasic! PSD se laudă pe Facebook că măreşte alocaţiile copiilor, deşi amendamentul a aparţinut PNL

Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze corect majorările de alocaţii pentru copii, anunţă social-democraţii, care îi acuză pe liberali că în amendamentul adoptat de Parlament au indicat o sursă eronată pentru aceste creşteri şi au greşit la calcule, astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute.

"PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii", anunţă pe Facebook PSD.

Citeşte şi: Deficitul bugetar, majorat la 2,76%. Comisia de buget a modificat Legea plafoanelor pentru a dubla alocaţia pentru copii

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, un amendament la bugetul Ministerului Muncii pe anul 2019 prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie.

"Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 'Asistenţă socială', cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019 de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii între 0-2 ani - de la 200 de lei la 300 de lei", a declarat iniţiatorul amendamentului, liberalul Robert Sighiartău.

Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi 'pentru', 119 'împotrivă' şi o abţinere. Potrivit situaţiei votului, în favoarea amendamentului s-au exprimat parlamentari şi de la PSD, ALDE şi UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-15Parerea ta...

NEGRO
15 Feb 2019

Hai lasati gargara, tovarasi, ca ati facut-o de cacao. V-ati retras cuminti la cafele imbunatatite (vezi micile placeri gustate in vremea lui Ceausescu!) si ati cam luat-o pe cocoasa. Caci banii pentru copii nu ingrasa Primariile PSD, (mici si dependente de pomeni electorale!) nici interlopii care v-au jurat credinta si va ajuta cu ciomegele autohtone la vot, ci vizeaza chiar viitorul Romaniei care va cam sta in ochi. O tara libera si independenta nu va ofera sansa pescuitului in ape tulburi. Ori munca libera, bazata pe competenta nu e de nasul dumneavoastra. Pentru voi ciupeala, mangleala, furaciunile, coruptia generala, mana iute si inselataore sunt adevaratele virtuti. V-a chemat disperat micul Guru la raport si v-a spus cu limba de moarte (dă, Doamne!) faceti-va ca scoateti mai mult din ce-o sa fie, pentru ca de oamenii nostri nu ne atingem: pensii speciale, bani de tocat partide, fonduri reptile, etc, etc. Si dupa aceasta sa ne umflam in pene: vedeti bai cine suntem noi? V-am dat si voua, picilor, sa nu ne mai reprosati ca-n vremea veche ca... sa cresteti mari si voinici/la-ntuneric si la frig/ si sa nu mancati nimic! Ca nu degeaba am gonit investitorii, am intors curul la fondurile europene (greu de furgasit!) am pulverizat justitia si am dat si noi cate ceva cui ne duce voturi. Pai nu e asa?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine