2020-05-29 11:29

CNSAS: Marian Munteanu nu a fost colaborator sau lucrător al Securităţii

 |  14:18
CNSAS: Marian Munteanu nu a fost colaborator sau lucrător al Securităţii

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat joi că, în urma verificărilor, consiliul a stabilit că Marian Munteanu nu a fost colaborator sau lucrător al Securităţii.

"Faţă de cererile pe care dl. Marian Teofan Dragoş MUNTEANU le-a adresat C.N.S.A.S., arătăm că în anul 2004, acesta a formulat cerere de acces la propriul dosar, revenind în cursul anului 2005 şi cu solicitarea de a aproba „în condiţiile prevăzute de lege, eliberarea unei adeverinţe privind neapartenenţa şi necolaborarea mea cu organele de securitate”. La data respectivă, domnia sa era necunoscut în evidenţele C.N.S.A.S. Prin urmare, au fost întreprinse toate demersurile legale în vederea obţinerii dosarului întocmit pe numele în cauză de către Securitate. După preluarea şi prelucrarea arhivistică a dosarului, la data de 13.08.2009, dl. Marian Teofan Dragoş MUNTEANU l-a vizionat la sala de lectură a instituţiei. Precizăm că, legea asigură dreptul de a solicita deconspirarea surselor identificate în dosar, precum şi obţinerea de fotocopii de pe acesta, dar domnia sa nu şi-a exercitat acest drept", precizează CNSAS.

Sursa citată mai menţionează că Marian Munteanu a fost invitat la data de 5 iulie "să vizioneze microfilmul dosarului întocmit de fosta Securitate pe numele domniei sale", dar acesta nu s-a prezentat.

"Schimbarea cadrului legal ce guvernează activitatea C.N.S.A.S., în anul 2008, a generat imposibilitatea de a elibera adeverinţe persoanelor care nu deţineau una dintre calităţile prevăzute la art. 3 lit a – z din O.U.G. nr. 24/2008. Ca atare, verificarea domniei sale a fost posibilă numai în urma solicitării Societăţii Academice Române, care a invocat calitatea acestuia de membru fondator al Fundaţiei „Euxinus”; aceasta a fost înregistrată la CNSAS sub nr. P 1236/16 la data de 20.04.2016. După finalizarea tuturor etapelor procedurale, Colegiul CNSAS a emis, pe numele domnului Marian Teofan Dragoş Munteanu, adeverinţa nr. 2239 din data de 18.10.2016, postată pe site-ul instituţiei", subliniază CNSAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-20Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
20 Oct 2016

SECURISTII AU IN CONTINUARE 4MILIOANE DE PERSOANE CARE AU DAT ACATISTE LA MANASTIREA SEKU PE BANI GREI...SI CARE DAU IN CONTINUARE..IN GENERAL MASA COMPACTA CARE VOTEAZA P-S-D...UDMR....ALDE..PMP.....ETCETERA....SUNT PESTE TOT
TILICA
21 Oct 2016

Asadar, desi analiza grafologica a demonstrat ca Marian Munteanu a semnat Angajamentul si a scris notele informative catre Securitate, se numara printre cei 8 din 22 de impricinati ale caror dosare au facut obiectul lucrarilor sedintei de mierscuri a CNSAS caruia i s-a eliberat adverinta ca nu a fost nici angajat si nici colaborator al Securitatii. E cam ca juramantul lui Basescu privind lovirea copilului din Ploiesti. Iata, deci "patriotul nationale" a carui "Voce" trebuie sa se auda macar pana la alegerile din decembrie, dupa care mai vad ei, baietii de la mopul si ligheanul ce fac cu el. Daca intra in Parlament, are deja sforile legate de maini si de picioare...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine