2020-02-24 08:30

Coaliţia Grivco, regrupată în biroul lui Voiculescu

 |  19:21
Coaliţia Grivco, regrupată în biroul lui Voiculescu

Dan Voiculescu i-a chemat ieri în biroul său de laSenat pe liderii Opoziţiei, Crin Antonescu şi Victor Ponta, pentru a stabilistrategia pentru debarcarea premierului Emil Boc din fruntea Guvernului şi alui Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni.

Planul unirii Opoziţiei sub o singură umbrelă nu este nou şi a funcţionat din plin în timpulcampaniei prezidenţiale. În toamna anului trecut, tot la iniţiativa lui DanVoiculescu, reprezentanţii PSD, PNL, PC şi UDMR s-au întâlnit într-unul dintrebirourile firmei Grivco, controlată de preşedintele fondator alconservatorilor, şi au parafat un document privind unitatea Opoziţiei. De dataaceasta, Voiculescu a preferat un loc considerat neutru: biroul său de laSenat, pe care îl ocupă în calitate de vicepreşedinte al acestei instituţii. Chiardacă au strâmbat din nas la invitaţia conservatorului, delegaţiile PSD şi PNLs-au dus să discute planul de răsturnare a puterii actuale. Din parteasocial-democraţilor au răspuns prezent Victor Ponta, Adrian Năstase, ViorelHrebenciuc şi Valeriu Zgonea, liberalii i-au trimis pe Crin Antonescu, ReluFenechiu şi Radu Stroe, iar conservatorii au fost reprezentanţi de DanVoiculescu şi Bogdan Ciucă.

Certitudinea: moţiunea de cenzură

Singurul lucru asupra căruia au căzut de acord lideriiOpoziţiei a fost necesitatea introducerii moţiunii de cenzură. Chiar dacă nu aufost stabilite detalii, precum semnatarii moţiunii sau data introduceriiacesteia, toate părţile au susţinut obligativitatea introducerii ei. Un altpunct asupra căruia s-a ajuns la consens a fost colaborarea parlamentară. Opoziţiaa decis suplimenteze agenda sesiunii extraordinare în afara „legilor propuse deTraian Băsescu” cu cele trei ordonanţe ale Guvernului privind creşterea TVA,transferul unităţilor spitaliceşti în subordinea autorităţilor locale şifinanţele publice locale.

Suspendarea lui Băsescu, amânată

Întâlnirea a scos la lumină şi divergenţele care existăîn cadrul Opoziţiei.

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, propusă de DanVoiculescu într-o scrisoare adresată Biroului Permanent al Senatului, nu a fostluată în discuţie. Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au declarat adversari aiideii, până nu este definită nu o majoritate stabilă şi coerentă în Parlament. Niciplanul post-moţiune nu a fost stabilit. Dacă liberalii şi conservatoriipledează pentru constituirea unei alianţei, ei s-au lovit de opoziţia luiVictor Ponta, care susţine că nu vrea să participe la astfel de formule. „Avem obligaţia, şi ammotive să cred că vom fi în stare să ne achităm de această obligaţie, săconstituim o contrapondere şi o frână în calea actualei puteri. Am convenit căeste o obligaţie comună să facem tot ceea ce putem împotriva abuzuriloractualei puteri, împotriva a tot ceea ce se întâmplă la nivel naţional, lanivelul guvernării, dar şi local”, a declarat, optimist, Crin Antonescu. Cele trei partide sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate, casingură soluţie pentru ieşirea din criza economică şi politică. Victor Ponta aprecizat că una dintre măsurile la care ar putea să recurgă Opoziţia ar fi ceaa comisiilor de anchetă pentru diferite ministere. Vizaţi: Elena Udrea şi RaduBerceanu.

Antonescu, mai supărat cu 25%

Crin Antonescu a declarat luni că este „mânios” din cauzareducerii cu 25% a salariilor bugetarilor. Liderul PNL se simte afectat de micşorareasalariului, în condiţiile în care este un simplu bugetar, neavândaltesurse de venit. Întrebat cum se va descurca cu noua sumă, acesta le-a spusziariştilor că nu ştie încă foarte bine de unde o să taie din cheltuieli pentrua se încadra în banii primiţi. Antonescu a mai menţionat că tăierea salariilorîi afectează în primul rând pe cei cu salarii mici, dar diferenţa o simt şi ceicu un nivel de trai mai ridicat. „Această tăiere sesimte dramatic la cei cu venituri foarte mici, se simte şi la cei cu veniturimari sau medii, pentru că suma tăiată este una consistentă”, este de părereAntonescu. Maria Alifantis


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15Parerea ta...

LAURENTIU_GRG
10 Aug 2010

oare voiculescu sa nu stie CINE conducea(''de fapt si de drept'' ori in realitate) DUNAREA oare nici acum nu intelege anumite CHESTII TRESTII, visul oricarui subaltern sa fie macar pentru o zi numit sau pus sef INLOCUL SEFULUI SAU. oare de ce? ''coalitia GRIVCO'' sau coalitia PISOI(mielusei)... PARERE PERSONALA, in momentul in care iesi din LEGALITATEA CONSTITUTIEI intri IN ILEGALITATE sau NECONSTITUTIONALITATE ,DECI toti de sub conducatorul NECONSTITUTIONAL devin ASEMENEA ,ALIANTELE LA FEL.
LAURENTIU_GRG
10 Aug 2010

SFAT arborati alt steag LA GRIVCO ala GAURIT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine