2019-10-16 18:33

Codrin Ştefănescu: Dragnea să dea explicaţii privind participarea la petrecerile SRI! Reacţia ŞEFULUI PSD

 |  13:09
Codrin Ştefănescu: Dragnea să dea explicaţii privind participarea la petrecerile SRI! Reacţia ŞEFULUI PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat luni că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, ar trebui să dea explicaţii în interiorul formaţiunii în ceea ce priveşte participarea la unele petreceri care au avut loc în sedii ale SRI. la rândul său, preşedintele PSD a afirmat, luni, că niciodată nu a fost la vreo zi onomastică a lui George Maior sau Florian Coldea, menţionând că va vorbi despre ceea ce ştie în Comisia de control a SRI.

"Eu nu îi voi cere explicaţii personal. Eu cred că e dator el să dea explicaţiile astea în interiorul partidului, să explice câte întâlniri de genul acesta a avut, de ce le-a avut şi în ce context. Poate, pur şi simplu, a fost obligat să participe. Poate a participat din plăcere. Lucrurile astea trebuie să le spună în interiorul partidului, pentru noi. Pe urmă trebuie să le spună, probabil, public. În orice caz, am înţeles că vrea să vină la Comisia de control SRI, unde are foarte multe lucruri de spus, după declaraţiile lui Maior. Într-adevăr, Maior nu a spus spus aproape nimic din ceea ce ştie, nu a răspuns foarte corect la două întrebări esenţiale legate de cum s-a dat ordin pentru facerea dosarului lui Klaus Iohannis şi pentru a-l scoate din cursă pe Iohannis înainte de a fi candidat. Nu s-a dat explicaţie despre cum s-a făcut la ordin dosarul lui Eduard Hellvig, pe vremea aceea ministru, secretar general PNL, azi şef al SRI. La fel, nu s-a răspuns la cum s-a dat ordin pentru ca Horia Georgescu, fostul şef al ANI, şi echipa să facă dosare la mii de primari PSD şi PNL - pe vremea aceea în USL şi la alte sute de oameni din conducerea celor două partide la nivel central şi judeţean", a afirmat Ştefănescu, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

El a susţinut că nu a avut cunoştinţă despre întâlnirile pe care anumiţi membri ai conducerii PSD le aveau cu cei din SRI.

"Am avut un şoc prima dată, când a venit dezvăluirea lui Sebastian Ghiţă despre întâlnirile repetate ale lui cu Victor Ponta într-un astfel de cadru. Nu mi-a venit să cred că, pe vremea când colegii mei erau arestaţi şi luaţi de pe stradă, în momentul în care se făceau mii de dosare politice tuturor conducerilor noastre judeţene, preşedintele meu de partid, Ponta, era la chermeze şi la şpriţuri în vie şi în case de protocol sau în case conspirative. A fost un şoc pentru tot partidul. Şi partidul are nevoie tot timpul de explicaţii atunci când unul dintre colegii noştri, în funcţii foarte importante, participă la astfel de întruniri, într-un moment în care noi spunem răspicat că ne luptăm cu acest sistem mafiot creat de Traian Băsescu, care a perpetuat în fărădelegi până în ziua de azi", a susţinut Codrin Ştefănescu.

Reacţia lui Liviu Dragnea

"În ceea ce priveşte ce am eu de spus, am spus că voi spune în Comisia SRI tot ceea ce ştiu şi nu voi merge acolo nici cu jumătăţi de adevăruri ca George Maior, nici cu minciuni ca alţii, voi spune ceea ce ştiu, pentru că am văzut că se conturează o istorie romanţată: nimeni nu a făcut nimic, toţi cu fost buni şi a venit de undeva din cer acest sistem pe care toată lumea îl simte", a afirmat Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a susţinut că va spune la comisie ceea ce ştie, menţionând că nu doreşte "cancan".

"Aveţi răbdare, că o să aflaţi de la mine lucruri la care nu v-aţi gândit. Dar după ce merg acolo (la Comisia SRI -n.r.) pentru că eu vreau să fac o chestie instituţională. Nu vreau să fac cancan. Eu vreau ca după ce vorbesc eu şi după ce sper că la un moment dat se va termina şi activitatea comisie SRI în domeniul ăsta să se întâmple nişte lucruri. Nu putem să stăm în continuare doar pe bârfe şi nimeni să nu păţească nimic, nimeni să nu plătească, cu aşa ceva nu sunt de acord", a adăugat Dragnea.

El a mai spus că nu a stabilit nimic cu şeful Comisiei parlamentare pentru controlul SRI Claudiu Manda în privinţa audierii sale în comisie, subliniind că, din câte a auzit, George Maior nu a făcut dezvăluiri la comisie.

"Nu am stabilit nimic cu domnul Manda. Eu nu sunt în comisia de control. Care dezvăluiri a făcut George Maior? Că George Maior din ce am auzit (...) a cam zis nu, nu ştie, nu a auzit, nu e adevărat. Astea sunt dezvăluiri? Asta sunt minciuni. Nu am fost niciodată la vreo zi onomastică a lui Maior sau Coldea, niciodată. Prea multe vorbe despre securişti. Noi avem Congres", a adăugat Dragnea.

El a negat informaţiile potrivit cărora s-ar fi întâlnit în weekend cu George Maior şi Vasile Dîncu.

"Nu m-am întâlnit. Eu cu Maior cred că am vorbit ultima dată la începutul anului trecut, cred, când am fost o întâlnire cu diplomaţii la un hotel din Bucureşti şi am schimbat câteva cuvinte. Nu am avut această onoare să mă întâlnesc cu domnul Maior în acest weekend", a adăugat Dragnea.

Fostul şef al SRI George Maior a confirmat pe 27 februarie, la audierile din Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, petrecerile are au avut loc la sedii ale serviciului cu diverse ocazii, printre participanţi numărându-se Victor Ponta, Liviu Dragnea, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu, a anunţat preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior - n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a Zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România de la Pachet, Poliţie, Informaţii, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale", a afirmat Manda.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-05Parerea ta...

ANONIM
05 Mar 2018

INCOMPETENTA CRASA, DEMAGOGIA EXACERBATA SI MAFIOTISMUL MANIFESTAT CU CRUZIME AU CONDUS LA DECREDIBILIZAREA TOTALA A CLASEI POLITICE POSTCOMUNISM. ACTIUNEA DE ANVERGURA mediatico-judiciară a operațiilor MANI PULITE din ROMANIA a fost declansata de catre cei care au lansat TEORIA STATULUI PARALEL existent in tara noastra si va continua pana la SCHIMBAREA IN TOATALITATE A CLASEI POLITICE MAFIOTIZATE formata in ultimii 28 de ani din grupari infractionale de crima organizata. Ancheta ESTE deschisă împotriva corupției, în special din rândul oamenilor politici, care in ultima instanta nu au mai acceptat nu sa fie TRANSPARENTI sau de BUNA CREDINTA, etc , ci nici SPP-ul ori Jandarmeria Romana sa le fie aproape , sa-i apere. AU REFUZAT SI LOCUINTELE DE LA RAPPS stau unde vor muschii lor ( CAPII MAFIEI) pt a nu fi monitorizati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray