2019-09-18 16:39

COMISARUL EUROPEAN pentru justiţie Věra Jourova​ se află marţi la Bucureşti

 |  09:48
COMISARUL EUROPEAN pentru justiţie Věra Jourova​ se află marţi la Bucureşti

Comisarul european Věra Jourova​, responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, se află marţi în vizită oficială la Bucureşti.

Înaltul oficial european se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, cu ministrul Finanţrlot Eugen Teodorovici, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Marius Pârvu şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ancuţa Opre.

Scopul vizitei este de a discuta despre priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi despre evoluţiile din sistemul judiciar din România.

De asemenea, va avea o întrevedere cu Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, comisarul Věra Jourova va avea un discurs de deschidere în cadrul mesei rotunde internaţionale cu privire la situaţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, eveniment organizat de Administraţia Prezidenţială.

Vizita comisarului european are loc la o săptămână după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluţie cu privire la situaţia statului de drept în România, iar Comisia Europeană a prezentat Raportul MCV, ambele documente fiind foarte dure în ceea ce priveşte situaţia justiţiei din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray