2020-08-12 13:14

Comisia de la Veneţia: Votul prin corespondență este o necesitate

 |  14:24
Comisia de la Veneţia: Votul prin corespondență este o necesitate

Președintele onorific al Comisiei de la Veneția, Peter Paczolay, a declarat, luni, că votul prin corespondență este o necesitate. Acesta şi-a exprimat speranţa că românii din străinătate vor beneficia de acest drept.

"Din experiența internațională, este o necesitate în a avea votul prin corespondență și sper că românii din afara țării vor beneficia de el", a declarat Peter Paczolay, la seminarul internațional "Codificarea Dreptului Electoral", transmite Agerpres.

Președintele onorific al Comisiei de la Veneția a mai spus că votul prin corespondență trebuie să dea posibilitatea electorilor să participe la alegeri chiar dacă nu se află în ţară în ziua respectivă.

"Este o dezbatere foarte lungă privind votul prin corespondență și nu numai în România, dar și în alte țări cum ar fi Ungaria. Ideea este că trebuie să se dea posibilitatea mai multor votanți să participe la alegeri, care nu se află în țară în ziua votului din diferite motive sau locuiesc în alte țări. Cred că argumentul de bază împotriva votului prin corespondență este că nu este sigur când votul ajunge sau că nu este manipulat în timpul procesului. Acesta a fost argumentul în Ungaria împotriva votului prin corespondență, nu știu cum este în România", a precizat Peter Paczolay, judecător al Curții Constituționale a Ungariei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-19Parerea ta...

KLOPSTOCK
19 Oct 2015

Ce sa mai intelegi ? Dl.in cauza recunoaste defectele acestui tip de vot,arata ca in tara sa nu se aplica dar il recomanda !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz