2019-10-21 13:17

Comisia Europeană, avertisment dur pentru autoritățile de la București: „Să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei…”

 |  15:08
Comisia Europeană, avertisment dur pentru autoritățile de la București: „Să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei…”

Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o posibilă ordonanţă de urgenţă anunţată, duminică, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prin care cei condamnaţi să poată depune contestaţii în anulare, a afirmat, marţi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, citat de Agerpres.

"Comisia urmăreşte îndeaproape discuţia din România cu privire la o eventuală ordonanţă de urgenţă privind căile extraordinare de atac pentru cauze penale în urma a două hotărâri recente ale Curţii Constituţionale. Comisia a luat act deja de prima hotărâre privind completurile de 5 judecători (8 noiembrie), în ultimul său raport în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare (MCV). Mai general vorbind, doresc să vă amintesc faptul că preşedintele Juncker a fost cât se poate de clar în problema unei posibile amnistii în cursul recentei sale vizite la Bucureşti. Aşa cum Comisia a mai spus în repetate rânduri, este esenţial ca România să revină pe drumul cel bun în lupta împotriva corupţiei, să asigure o justiţie independentă şi să evite orice noi paşi înapoi", a declarat oficialul european.  La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a scris luni pe contul său de Twitter că "poporul român merită un stat de drept", ca reacţie la anunţul făcut de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader. "Incredibile ştiri!! Poporul român merită un stat de drept", a scris Katainen, comisar european responsabil pentru locuri de muncă, creştere economică, investiţii şi competitivitate. Oficialul european a distribuit în postarea sa o ştire a agenţiei de presă AP care anunţa că ministrul român al Justiţiei "a pregătit o ordonanţă de urgenţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care au fost implicaţi cei mai înalţi oficiali români".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-22Parerea ta...

CIUMA ROSIE PORCINA
22 Ian 2019

tiganii astia satanisti care au fost impusi la putere de mafia ROCKEFELLER-CLINTON sunt o clica satanista care NU EPREZINTA ROMANIA in UE ci au fost trimisi acolo sa DISTRUGA UE SI NATO ca si cartite infiltrate un fel de BIN LADEN-KAMIKAZE de la cRAIOVA si TARTASESTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray