2020-04-08 08:18

Comisiile de Politică Externă reunite au avizat favorabil. Candidaţii pentru acreditarea în calitate de ambasadori ai României.

 |  16:43
Comisiile de Politică Externă reunite au avizat favorabil. Candidaţii pentru acreditarea în calitate de ambasadori ai României.

MinisterulAfacerilor Externe a propus şase candidaţi pentru funcţiile de ambasadori aiRomâniei. Aceştia s-au prezentat în faţa Comisiilor de Politică Externă dinCamera Deputaţilor şi Senatului. Cei şase candidaţi au fost propuşi pentru Ambasadele României din Franţa, Ucraina,Chile, Croaţia, Irak şi Sfântul Scaun. Dintre cei propuşi cinci sunt diplomaţide carieră, iar al şaselea este consilier prezidenţial. Primul ales esteviitorul ambassador român pentru Franţa. Acesta este diplomat de carieră şi afost numit Secretar de Stat la 8 ianuarie 2009. Din 1991 la MAE, unde şi-aînceput activitatea la Direcţia de planificare politică.

Fostulambasador român din Rusia şi Ucraina a fost din nou ales pentru a reprezentaRomânia în Ucraina. "Cred că îmi va folosi foarte mult experienţa mea dela Kiev. Am avut în general şi în particular oconlucrare foarte bună cu partea ucraineană şi sper să găsesc înţelegereanecesară pentru arealiza dezgheţarea, relansarea relaţiilor",a declarat acesta, după ce a primit avizul favorabil din partea Comisiei.

Florin Angelo Florian este noulambassador al României din Chile. Acesta este fost consul general la Barcelonaşi şef birou în cadrul Direcţiei America Latină din MAE.

Cosmin George Dinescu a fostnumit de către Comisia de Politică Externă din Camera Deputaţilor şi Senatuluiîn funcţia de ambasador al României în Croaţia. Dinescu este diplomat decarieră, în prezent ocupând funcţia de director general pentru Afaceri Juridiceal MAE. El a contribuit la succesul României la Curtea Internaţională deJustiţie de la Haga în problema conflictului teritorial cu Ucraina.

IacobPrada a primit aviz favorabil pentru postul de ambasador în Irak. Diplomat decarieră, Prada provine din MApN, unde a lucrat timp de 20 de ani la Centrul deStudii şi Cercetări de Istorie şi Teorie Militară.

Unuldintre cele mai controversate posturi de ambasador i-a fost oferit lui Bogdan Tătaru Cazaban la Ambasada României de la Vatican. Cazaban,în vârstă de 33 de ani, este de profesie istoric al religiilor şi doctrinelorfilosofice, iar prezent deţine funcţia de consilier de Stat pe probleme decultură şi culte la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şiSocietatea Civilă al Administraţiei Prezidenţiale. Acesta a declarat că în prezentse ocupă de demersurile în vederea realizării vizitei Papei Benedict al-XVI-leaîn România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine