2020-02-18 20:25

Comitetul "Coaliția anti-sărăcie", înființat prin decizia premierului Dacian Cioloș

 |  07:44
Comitetul "Coaliția anti-sărăcie", înființat prin decizia premierului Dacian Cioloș

Comitetul "Coaliția anti-sărăcie" a fost înființat printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Scopul acestuia este de a monitoriza implementarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei.

Comitetul are ca obiective principale: monitorizarea implementării Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei, sprijinirea autorităților publice locale în elaborarea și aplicarea programelor anti-sărăcie, monitorizarea activităților de asistență tehnică în domeniu, asigurate de Banca Mondială, Comisia Europeană și alte organizații internaționale.

Comitetul se reunește în ședințe ordinare lunare sau, ori de câte ori este necesar, în ședințe extraordinare, la solicitarea unei treimi dintre membrii acestuia.

La ședințele Comitetului pot participa, în calitate de invitați, reprezentanți ai altor entități publice, specialiști și reprezentanți ai societății civile.

Comitetul reuneşte 46 de organizații, instituții publice și alte entități, între care: ActiveWatch, Asociația OvidiuRo, Asociația Salvați Copiii, Cancelaria Prim-Ministrului, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice, Centrul pentru Resurse Juridice, Confederația Caritas România, Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Institutul Național de Statistică, Institutul de Științe ale Educației, UNICEF, Fundația PACT, Fundația World Vision România, Fundația pentru o societate deschisă, Habitat for Humanity Romania, Hopes and Homes for Children, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, SOS Satele Copiilor, Universitatea București — Facultatea de Geografie, Facultatea de Sociologie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-14Parerea ta...

ZORO
14 Apr 2016

SOROSISITULE mai intai de toate trebuie stabilite cauzele "dezvoltarii" saraciei in Ro, apoi trebuie stabiliti vinovatii si trasi la raspundere, dupa care e necesara elaborarea, DE CATRE CEI MAI VALOROSI EXPERIMENTATI SPECIALISTI, a unei STRATEGI NATIONALE PRIVIND REDUCEREA SARACIEI in Ro la maxim posibil. VEZI STRATEGIA DIN ALBANIA care a dat rezultate miraculoase.
SINDICALISTUL
14 Apr 2016

DACA TOT VREI SA JOCI ROLUL COMISARULUI EUROPEAN IN Ro atunci ARDELENE emite doua Ordonante ; UNA REFERITOARE LA infiintarea "BIROULUI NATIONAL PENTRU STUDIU BUGETAR" care sa optimizeze organigramele, statele se functii supradimensionate din toate structurile statului precum si repartizarea JUDICIOASA SI OPORTUNA a fondurilor publice disponibile in functie de prioritati obiective. Acest colectiv de lucru trebuie sa aiba doar scopuri de dezvoltare social-economica si sa cuprinda specialisti (auditori) din toate domeniile de functionare a statului si din sectorul privat (fara pretentii de plata) cu experienta dovedita, buna credinta, onoare, demnitate, putere de creatie si care sa manifeste multa stiinta si omenie in actiunile lor. A DOUA Ordonanta REFERITOARE LA infiintarea in scop nobil a "BIROULUI NATIONAL PENTRU AUDITAREA PRIVATIZARILOR efectuate dupa 1990 in Ro.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine