2019-12-13 05:21

Complot dejucat. Premierul bulgar, vizat de un nou asasinat

 |  17:05
Complot dejucat. Premierul bulgar, vizat de un nou asasinat

Serviciile bulgare de informaţii au dejucatun nou complot de asasinare a premierului bulgar, Boiko Borisov, a anunţat uncotidian bulgar, citat de Sofia News Agency. Acesta este al treilea presupuscomplot de asasinat vizându-l pe Borisov.

Publicaţia susţine că acumzece zile, serviciile au interceptat convorbiri telefonice şi întâlniri aleunor personalităţi-cheie şi audescoperit cel mai recent plan de asasinare a lui Borisov. Cel care aordonat şi coordonat asasinatul ar fi oferit suma de 400.000 de euro.Ministerul Afacerilor Interne a refuzat să facă orice comentarii pe subiect,iar Serviciile Naţionale de Securitate au refuzat să răspundă dacă au fostsporite măsurile de securitate destinate protecţiei premierului.

Potrivitinformţiilor disponibile, în urmă cu patru luni, servicii de informaţii străineau surprins o întâlnire între mai mulţi cetăţeni bulgari cunoscuţi public, lahotelul de cinci stele King George Palace, la Atena, având ca scop discutareametodelor de a-l elimina pe premier şi, odată cu el, forţele de luptă împotrivaterorismului din Bulgaria. Participanţii la această întâlnire ar fi sosit labordul unor iahturi, însoţiţi de numeroase gărzi de corp.

În urmă cu o săptămână, într-un interviu,premierul a recunoscut unul dintre aceste comploturi, descoperit în urmainterceptării unei discuţii telefonice între Milano şi Amsterdam. El nu aprecizat în ce perioadă a carierei sale politice a avut loc acest complot.Însă, potrivit serviciilor de informaţii este vorba despre o convorbire de acumcinci ani, când Borisov era director în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ceiimplicaţi în discuţie ar fi foştii lideri mafioţi Konstantin Dimitrov, cunoscutca "Samokoveţa", şi Ivan Todorov, cunoscut ca "Doctorul",în prezent decedaţi. Ei au fost interceptaţi de servicii de infomaţii străine careau trimis înregistrarea Unităţii Bulgare pentru Combaterea Crimei Organizate(GDBOP).

Învară, mai mulţi membri ai unui grup de criminalitateorganizată, cunoscuţi sub numele de “Asasinii”, au fost retinuţi deautorităţile bulgare, sub acuzaţia că ar fi fost plătiţi pentru a-l asasina peBorisov.

BoikoBorisov, fost antrenor pentru echipa naţională de karate bulgară pentru mulţiani, precum şi un arbitru internaţional de karate cunoscut, a fost de multe oricriticat pentru stilul său de guvernare, descris de unii ca autoritar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray