2020-03-30 17:22

Conaţionalii, în paginile ziarelor străine

 |  17:13
Conaţionalii, în paginile ziarelor străine

Presa britanică scrie din nou despre cerşetorii românidin Londra, în timp ce jurnaliştii francezi notează că zeci de adolescenţiromâni se prostituează în apropierea Gării de Nord din Paris. Zona este un adevăratmagnet pentru pedofilii din Franţa.

Gara de Nord din Paris este cunoscută pentru practicareaprostituţiei masculine, dar, de aproximativ doi ani, minorii români îşi oferăacolo serviciile, fără a avea probleme cu autorităţile. Este concluzia uneianchete a postului de Radio France Info. Din ancheta jurnaliştilor francezireiese că, zilnic, aproximativ 20 de băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18ani, oferă acolo servicii sexuale, pentru sume cuprinse între 30 şi 50 de euro.Potrivit Radio France Info, flagrantuldelict este greu de stabilit, tinerii români putând să se prostitueze nu neapăratpentru bani, ci pentru un acoperiş deasupra capului sau pentru un duş acasă laclient. Poliţia nu are însă suficiente fonduri pentru a lupta împotriva acestuifenomen, atrag atenţia jurnaliştii francezi. Contrar a ceea ce s-ar puteacrede, cei mai mulţi tineri care îşi oferă serviciile, precizează jurnaliştiifrancezi, nu fac parte din reţele de exploatare sexuală. În imposibilitatea dea merge la şcoală sau de a-şi găsi un serviciu, decât să fure sau săcerşească, preferă să se prostitueze.

Cerşetorii români, din nou în presa britanică

Presa din Marea Britanie scriedespre doi români, părinţi a şapte copii, care ar putea ajunge după gratii,pentru că şi-au obligat copiii să cerşească pe străzile Londrei. Părinţii sunt acuzaţi de neglijenţă voită, abandon, expunere la acţiuni care potprovoca suferinţă, cum ar fi cerşitul şi privarea copiilor de o educaţieadecvată. Copiii au între trei şi 17 ani, iar localnicii spun că sunt mereu murdarişi neîngrijiţi. Se pare că familia s-a stabilit în Marea Britanie în 1999. Autorităţilenu cunosc suma exactă pe care familia de români a făcut-o din cerşetorie, însă,potrivit statisticilor, un cerşetor profesionist poate câştiga până la 300 delire sterline pe zi.

Romi români, evacuaţi

Peste150 de romi, printre care şi cetăţeni români, au fost evacuaţi dintr-o tabără din Franţa. Printre pesoanele expulzate se află şi numeroşicopii, relatează cotidianul “Le Point”, în ediţia electronică. Adăposturileimprovizate au fost distruse imediat după evacuarea persoanelor. Tabărabeneficia de condiţii mai bune decât altele, potrivit asociaţiilor pentruapărarea drepturilor omului. Aici au fost instalate toalete şi apă curentă în2003, în urma unui protocol semnat cu primăria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine