2020-04-07 11:25

Condiţiile lui Oprescu: prim-vicepreşedinte, şef la PSD Bucureşti

 |  19:14
Condiţiile lui Oprescu: prim-vicepreşedinte, şef la PSD Bucureşti

Surse social-democrate ne-au declarat că Sorin Oprescua pus în luna februarie anumite condiţii pentru a se întoarce printresocial-democraţi: funcţia de prim-vicepreşedinte şi şefia PSD Bucureşti.Revenirea sa a fost blocată de Marian Vanghelie, care nu a vrut să lase dinmână poziţia de preşedinte al pesediştilor din Capitală.

“Au existat tatonări şi discuţii în luna februarieîntre oamenii din jurul lui Mircea Geoană şi Sorin Oprescu pentru ca acesta sărevină în PSD. I s-a propus funcţia de prim-vicepreşedinte, dar, în cele dinurmă, nu s-a ajuns la un consens. El îşi dorea şi şefia PSD Bucureşti”, ne-audeclarat surse din conducerea social-democraţilor. Printre cei care s-au opusrevenirii lui Sorin Oprescu în PSD s-a numărat şi Marian Vanghelie, care nu avrut să renunţe la şefiafilialei din Capitală. De altfel, primarul sectorului 5 le-a spus în mai multerânduri apropiaţilor că “el şi Ion Iliescu sunt singurii preşedinţi ai PSDBucureşti care au fost iubiţi de oameni”. Înţepătura îi era adresată direct luiSorin Oprescu, care a condus şi el destinele pesediştilor bucureşteni. MirceaGeoană este zgârcit la vorbă când este întrebat despre acest subiect. “De laalegerile locale din 2008 nu a mai avut nici o discuţie politică cu domnulSorin Oprescu”, s-a rezumat să ne declare fostul preşedinte al PSD, neoferind alteamănunte. El nu dorit să spună dacă oameni din echipa sa i-au propus lui SorinOprescu revenirea în partid.

Războiul Vanghelie-Oprescu

Conflictul Oprescu-Vanghelie este cunoscut în partid,el consumându-şi unul din momentele fierbinţi înaintea alegerilor locale din2008. Sorin Oprescu a plecat din partid, după ce Marian Vanghelie nu a acceptatca doctorul să fie candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Capitalei. Pentrua bloca orice discuţie pe marginea acestui subiect, el a organizat o reuniune aconducerii pesediştilor bucureşteni, unde a fost desemnat candidat pentruPrimăria Generală. Prezent la întâlnire, Mircea Geoană a aprobat aceastădecizie. După ce Ion Iliescu şi Adrian Năstase s-au opus acestei candidaturi,s-a trecut la planul B: candidatura lui Miron Mitrea. În cele din urmă, a fostconvins Cristian Diaconescu, care cu doar câteva zile în urmă se jura că nu arede gând să candideze pentru această funcţie. Printre puţinii care l-au susţinutpe Sorin Oprescu s-a numărat Victor Ponta, cel care a intrat într-un schimb de replicimai dure cu Marian Vanghelie.

Răspuns pe Facebook

“Aşa cum am spus înmai multe rânduri, îmi menţin statutul de independent. Nu am avut şi nici nu amdiscuţii pe această temă cu nimeni. Singurul meu obiectiv actual îl reprezintărealizarea proiectelor pe care le-am propus bucureştenilor. În acest context,pentru a asigura un echilibru la nivelul Primăriei Generale, discut cu reprezentanţiituturor partidelor din Consiliul General, pentru susţinerea proiectelor legatede administrarea şi dezvoltarea Bucureştiului”, a scris pe blogul personalSorin Oprescu, pe 29 iunie, când au început să apară informaţii despre oposibilă revenire a sa în PSD, negociată de această dată de grupareaNăstase-Ponta.

Discuţiicu Iliescu

PrimarulCapitalei a recunoscut recent că a purtat o serie de discuţii private cupreşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar a susţinut că tema întâlnirii aconstituit-o groapa de la Glina şi nu reîntoarcerea sa printresocial-democraţi. Preşedintele de onoare al social-democraţilor a fost unuldintre apropiaţii lui Sorin Oprescu, fiind printre cei care i-au susţinutcandidatura la Primăria Capitalei în 2008, dar şi pe cea împotriva lui MirceaGeoană la Congresul din decembrie 2006.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-05-27Parerea ta...

TEODOR
19 Iul 2010

Ce sa caute neamtu-n Bulgaria?Si Oprescu in PSD?Daca in 2008 a plecat din PSD,fara sa tranteasca usa,fara scandal si lasand loc de buna ziua,ca un om civilizat,asta nu inseamna ca Oprescu vrea sa revina in partid!
TEODOR
19 Iul 2010

Ce sa caute neamtu-n Bulgaria?Si Oprescu in PSD?Daca in 2008 a plecat din PSD,fara sa tranteasca usa,fara scandal si lasand loc de buna ziua,ca un om civilizat,asta nu inseamna ca Oprescu vrea sa revina in partid!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine