2020-08-08 04:30

Conferință Iohannis. Spaţiul Schengen, un eşec

 |  20:31
Conferință Iohannis. Spaţiul Schengen, un eşec

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, conform Mediafax, că spațiul Schengen este nefuncțional în momentul de față. Pornind de la această realitate, liderul de la Cotroceni a precizat că în ședința Consiliului Suprem de Apărate a Țării programată joi se va discuta despre acest subiect. „Nu cred că putem să punem chestiunea în termeni de nemeritat sau alte categorii mai degrabă emoționale, dar dacă vorbim de spațiul Schengen putem să constatăm cu toții că el nu funcționează de facto. Spațiul Schengen este nefuncțional în momentul de față și este o preocupare a noastră și această chestiune va face obiectul unei discuții în CSAT. Am pus această chestiune pe ordinea de zi a CSAT”, a spus Iohannis.

Condamnarea plagiatului

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat luni subiectul acuzaţiilor de plagiat la adresa vicepremierului Gabriel Oprea şi a spus că „dacă dorim să revenim la principiile de integritate” în educaţie „trebuie să respingem orice formă de plagiat”. De asemenea, conform Mediafax, acesta a mai adăugat că mediul academic trebuie să se pronunţe cu privire la acest subiect. Totodată, preşedintele a mai spus că trebuie modificată legislaţia în ceea ce priveşte verificarea tezelor de doctorat.

România nu este xenofobă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, în contextul refuzului cotei de refugiaţi, că „România nu este o ţară xenofobă, nici autistă, nici separatistă”. Conform Mediafax, acesta a spus că oferta ţării noastre pentru primirea refugiaţilor este foarte generoasă. Totodată, acesta a explicat că dacă primeşte imigranţi, România nu-i primeşte „în regim de hotel”, dar şi că aceştia trebuie integraţi în societate, „asumaţi, şcolarizaţi”. Iohannis a mai precizat că există şi alte forme prin care statele care refuză cotele obligatorii îşi pot arăta solidaritatea. „Noi am făcut o ofertă foarte generoasă pentru relocarea celor 40.000 de imigranţi”, a afirmat preşedintele.

B< răspuns public la aceste întrebări şi la cererea de desecretizare. Este de interes public ca şi cetăţenii să afle ce intenţionează să facă Guvernul cu banii lor", a precizat Predoiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz