2019-12-12 19:15

Congresul PMP de sâmbătă: Elena Udrea şi Adrian Papahagi îşi dispută şefia partidului

 |  16:21
Congresul PMP de sâmbătă: Elena Udrea şi Adrian Papahagi îşi dispută şefia partidului

Elena Udrea şi Adrian Papahagi se află printre politicienii care vor candida sâmbătă, la congresul Partidului Mişcarea Populară, pentru preşedinţia PMP. Alţi candidaţi sunt Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan.

În jur de 1.100 de delegaţi ai Partidului Mişcarea Populară vor participa mâine la primul congres pentru alegerea conducerii de partid. Cea mai înaltă funcţie din PMP, aceea de preşedinte, are parte de cinci candidaturi: Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan. De asemenea, câţiva membri PMP candidează mai multe funcţii în partid. Astfel, Papahagi ţinteşte postul de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu ar vrea să fie secretar executiv al partidului, în vreme ce Gelu Vişan optează pentru funcţia de secretar general adjunct.

Funcţii râvnite par să fie cea de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice şi cea de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri. Alături de Adrian Papahagi, pentru postul de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice se mai luptă Teodor Baconschi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu. Conducerea relaţiilor cu mediul de afaceri se va disputa între Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch.

Eugen Tomac, preşedintele interimar al PMP, vrea să devină vicepreşedinte pentru românii de pretutindeni. Cristian Petrescu va candida pentru postul de secretar general, iar cele două posturi de secretar general adjunct vor avea parte de candidaturile lui Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu. Vasile Gherasim şi Corina Gheorghe sunt candidaţii pentru funcţia de secretar executiv pentru strategii politice.

Marin Anton a optat pentru funcţia de vicepreşedinte pentru politici publice. Nicolae Ivăşchescu vrea să fie vicepreşedinte PMP pentru resurse umane, în vreme ce Florian Dumitru Staicu şi-a propus funcţia de vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine. Pentru vicepreşedintele pentru administraţie publică va candida Gabriel Berca, iar pentru relaţia cu societatea civilă Petru Movilă. Parlamentarul european Cristian Preda îşi doreşte funcţia de vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale.

Potrivit Mediafax, congresul PMP va decide cine sunt cei care vor ocupate şi posturile de secretar executiv al partidului: Adrian Rădulescu (politici publice), Cătălin Cristache (resurse umane), Mihai Rogojan (comunicare şi imagine), Claudiu Iorga Palaz (administraţie publică), Florin Gheorghe (relaţii cu mediul de afaceri şi patronatele), Mihaela Stoica (relaţia cu societatea civilă), Dan-Radu Zătreanu (românii de pretutindeni), Valerian Vreme (relaţii internaţionale).

Câştigător va fi declarat candidatul care obţine majoritatea absolută de voturi. Dacă nici unul dintre candidaţi nu ia peste 50% din voturi, va urma un tur al doilea în care se vor confrunta primii doi clasaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-07Parerea ta...

UDREA PRESEDINTE PMP !!!
06 Iun 2014

Observ ca o parte dintre candidatii la sefia PMP, au si o a doua optiune, de unde si nesiguranta reusitei lor in ceea ce doresc sa intreprinda...Lucrurile par destul de clare : Elena Udrea va deveni presedintele PMP cu merite depline...este postul de unde poate face minuni pentru partidul de suflet al presedintelui Basescu...are toate calitatile necesare : inteligenta, frumusete, charisma, determinare,spirit excelent organizatoric, daruire, putere de munca cat 10 barbati, loialitate...si sunt sigur ca va izbandi in ceea ce-si propune !
UDREA TREBUIE SA FIE PRESEDINT
06 Iun 2014

Sa fim seriosi, nu poate fi nicio disputa intre Papahagi si Elena Udrea. Cu ce sa combata el, ce-a facut in politica, dar pentru PMP?! Nici in campanie nu s-a implicat, n-a muncit, a stat si a privit la tv cum Udrea creste partidul prin munca si lupta de opozitie adevarata cu Ponta, cu Antena 3, cu Romania tv. Sa fim seriosi, Papahagi va fi pus la respect de membri PMP. Munca o vor raspalti, daruirea si sacrificiul adica, pe Elena Udrea.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray