2020-05-25 08:37

Consilierul general al Primăriei Capitalei a fost EXCLUS din PSD. N-ar fi respectat disciplina de partid. S-a lăsat cu PLÂNGERE PENALĂ

 |  13:13
Consilierul general al Primăriei Capitalei a fost EXCLUS din PSD. N-ar fi respectat disciplina de partid. S-a lăsat cu PLÂNGERE PENALĂ

Consilierul general al Primăriei Capitalei, Orlando Culea, a fost exclus din PSD. Motivul ar fi fost „nerespectarea disciplinei de partid”. El a declarat că a contestat decizia şi a făcut plângere penală în acest caz, scrie Mediafax. Acesta ameninţă că dacă nu va avea câştig de cauză, atunci va merge în instanţă.

„Am aflat acum două săptămâni. Mi s-a comunicat. Decizia a fost luată pe 15 martie, dar nu am făcut-o publică. Am aşteptat să mi se comunice hotărârile de la partid. Motivul este nerespectarea disciplinei de partid, legat de un proiect la care m-am abţinut. Proiectul legat de Institutul Elie Wiesel cu Muzeul Holocaustului. Noi am dat acel imobil în anul 2016 către Institutul Elie Wiesel pentru a face Muzeul Holocaustului. Susţinem în continuare ideea de a da un imobil Institutului pentru a face acest muzeu, însă în 2018 instanţa a venit şi ne-a anulat hotărârea de Consiliu. În condiţiile în care instanţa ne-a anulat hotărârea de Consiliu şi a reţinut că nu putem schimba destinaţia acelui imobil, reprezentanţii Primăriei au repus pe ordinea de zi proiectul în aceeaşi formă şi în aceleaşi condiţii, ceea ce nu este corect şi nici legal, în primul rând. Mai ales că în Legea patrimoniului se menţionează foarte clar că orice schimbare a destinaţiei trebuie să se facă cu avizul Ministerului Culturii. În caz contrar, atrage răspundere penală. Nu aveam avizul ca să schimbăm destinaţia imobilului. Tocmai de aceea instanţa a şi anulat hotărârea”, a declarat sâmbătă pentru Mediafax, Orlando Culea.

Acesta a precizat că nu era posibil ca cei din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să voteze hotărârea în aceeaşi formă pentru că cea precedentă a fost anulată de instanţă.

„În condiţiile în care instanţa a dat o hotărâre de anulare, noi nu puteam să venim să ignorăm acea sentinţă şi să dăm o altă hotărâre în aceleaşi condiţii. Practic noi dădeam Institutului un măr otrăvit pentru că e clar ce urma, să se anuleze şi noua hotărâre. Nici nu se putea folosi de imobil, noi le dădeam şi pe urmă le luam înapoi. Eu chiar şi în Consiliu am luat cuvânt şi am spus «domnule, eu nu vreau doar să mimăm faptul că dăm ceva. Dacă dăm, haideţi să dăm oamenilor ceva de care se pot folosi»”, a explicat Culea.

El a mai spus că a făcut contestaţie la decizia PSD Sector 2 şi a depus şi o plângere penală, pentru că nu avea cum să fie depusă excluderea sa deoarece toţi cei din Biroul organizaţiei locale s-au abţinut de la vot.

„Le-am făcut acum vreo 10 zile (contestaţia şi plângerea penală - n.r.). După ce am primit hotărârile care oricum nu corespund realităţii. Eu am un proces verbal încheiat pe 14 martie prin care membrii Biroului organizaţiei locale din care fac parte s-au abţinut toţi. Deci nu au dispus excluderea. Ulterior preşedintele Sector 2 a convocat Comitetul Executiv chipurile să ia act de excludere, că este o excludere care nu a avut loc. A fost o chestiune penibilă. A strâns oamenii acolo, le-a spus că trebuie să ia act de excludere şi să o dispună pentru că e disciplina de partid care nu a fost respectată. Acestea sunt poveşti de adormit copii. Eu sunt jurist de profesie şi mai şi practic. Nu sunt venit de pe stradă ca alţii. Am făcut contestaţie la Comisia de Etică, dar aceasta nu există. Înţeleg că de abia acum se înfiinţează. Am depus-o la partid, la registratura Sectorului 2. Ei urmează să o direcţioneze când se va înfiinţa”, a completat consilierul general al PMB.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine