2019-10-18 04:24

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă! La şedinţă este aşteptat şi preşedintele Iohannis

 |  09:37
Consiliul Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă! La şedinţă este aşteptat şi preşedintele Iohannis

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte sâmbătă la Palatul Parlamentului, iar la şedinţă este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban.

Consiliul Naţional al PNL va avea loc de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Pe ordinea de zi figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale”.

La Consiliul Naţional al PNL este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce invitaţia i-a fost adresată de liderul formaţiunii, Ludovic Orban, au declarat surse din partid pentru News.ro. De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, .o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Aceleaşi surse au declarat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să "fie linişte în partid" şi să nu mai existe "dispute mărunte". Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este ”singurul care mai salveză imaginea României”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-04Parerea ta...

ANONIM
04 Aug 2018

Dar vom face sesizare la ccr sa vedem daca e normal ca presedintele are voie sa faca politica!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray