2020-06-02 13:53

Constantin: ALDE, pe cale să depună o moţiune simplă pe tema fondurilor europene

 |  14:12
Constantin: ALDE, pe cale să depună o moţiune simplă pe tema fondurilor europene

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă Guvernul nu va prezenta, până la începutul lunii mai, măsurile privind accesarea fondurilor europene, ALDE va depune o moțiune simplă în acest sens.

"Suntem extrem de îngrijorați, suntem în data de 18 aprilie și nici până astăzi nu există nici măcar o măsură din fondurile europene din programarea 2014 — 2020 care să fie deschisă. Reamintesc că cea mai mare parte a creșterii economice din 2016 a fost pusă la începutul mandatului de guvernare pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene. S-a propus atunci ca 43% din investițiile publice a se face din fonduri europene. Este responsabilitatea Guvernului să vină în fața Parlamentului cât mai rapid cu putință, astfel încât să prezinte anumite termene la care vor fi lansate măsurile cu finanțare din fonduri europene. Facem așadar un apel către prim-ministru și, dacă până în primele zile din luna mai nu se vor lansa măsurile, dacă nu se va lua o măsură la Ministerul Fondurilor Europene, ALDE ș-a propus să vină la nivelul Parlamentului cu o moțiune simplă prin care să sancționeze acțiunea deficitară pe care o are Guvernul în ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene", a precizat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, ar fi fost mai potrivit la portofoliul fondurilor europene.

"Rămân la părerea că era mult mai bun pentru Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde vedem că România, din păcate, pe zi ce trece, are o problemă din ce în ce mai mare. (...) Toate aceste numiri nu sunt de natură să ne încălzească pe noi sau pe români. Dincolo de demiteri și de numiri, rămânem cu o problemă uriașă pe care tot sectorul public și tot ce înseamnă salariați în momentul de față o au — lipsa unei legi a salarizării unice care să echilibreze derapajele pe care le avem în acest sistem în țara noastră.(...) Avem informații că doamna ministru Costea a fost pusă în fața unei situații în care a trebuit să avizeze un proiect de lege la care nu a lucrat. Avem informații că în Ministerul Muncii s-a lucrat la mai multe variante, niciuna nu a fost acceptată și a fost pusă în situația în care a trebuit să avizeze un proiect de ordonanță de urgență care nu îi aparținea", a afirmat Daniel Constantin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine