2020-07-15 15:49

Constantin Bălăceanu Stolnici, despre criza refugiaţilor: „Ne trebuie solidaritate umană”

 |  15:20
Constantin Bălăceanu Stolnici, despre criza refugiaţilor: „Ne trebuie solidaritate umană”

Academicianul român a declarat că problema refugiaţilor este exagerată în ţara noastră în scop electoral, dar că aceşti oameni trebuie trataţi cu solidaritate.

Într-un interviu pentru RFI, Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, a vorbit despre situaţia cu care se confruntă în această perioadă Europa: "In primul rand, aceasta chestiune a imigrantilor este o realitate sociala, o realitate istorica ce impune o anumita gestionare a ei, gestionare care este foarte dificila, din motive politice, economice si emotionale.

(...) Pe de o parte, intervine imperativul solidaritatii umane. Cred ca asta este elementul fundamental care este pus inainte in momentul de fata, trebuie sa ajutam niste oameni care se gasesc intr-o situatie foarte dificila, din punct de vedere al propriei lor supravietuiri.

Dar, dupa aceea, sunt consideratii de ordin hai sa spunem mai personale, mai egoiste, in care populatiile vad acest lucru ca o invadare a unei noi maini de lucru, o invadare a unui strain. Amandoua au conotatii emotionale si din aceasta cauza exista si acea reactie negativa.

In plus, se mai adauga un element absolut conjunctural, teama ca printre acesti emigranti se vor strecura si elemente care apartin fundamentalismului islamic, care este destul de agresiv", a spus istoricul la RFI Romania.

De asemenea, acesta a fost intrebat ce ar trebui sa faca Romania, in aceasta situatie.

"Cred ca Romania nu este foarte-foarte implicata, fiindca numarul este destul de redus, iar ei insisi nu vor sa ramana in Romania, nu sunt atrasi sa ramana in Romania. Asa ca problema este dupa parerea mea putintel exagerata in tara noastra, dar este speculata de clasa politica pentru jocurile electorale, fiindca se apropie un an electoral", a mai precizat Constantin Balaceanu-Stolnici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-18Parerea ta...

SICTIR, STOICI!
18 Sep 2015

Intelectualii curului! Unde ți-a fost auzită vocea când au plecat românii din țara lor...de atâta bine?! Știi tu oare, câtă lume amărâtă este în țara asta și cât se suferă? De autohtoni, nu vorbești? Aaaa...am înțeles - ni se cere să ne fie mai aproape haina (refugiații) decât cămașa ( românii noștri)!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz