2020-08-11 16:55

Consultări la Cotroceni: UDMR nu caută fotolii ministeriale și funcții

 |  17:35
Consultări la Cotroceni: UDMR nu caută fotolii ministeriale și funcții

UDMR nu caută fotolii ministeriale și funcții, ci parteneri în Parlament pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul politic, a declarat miercuri președintele formațiunii, Kelemen Hunor, după consultările cu șeful statului Klaus Iohannis.

"Pentru noi este important să găsim parteneri în Parlamentul României, în noua configurație, parteneri în dorința de a pune în aplicare cele mai importante elemente din programul nostru politic. Nu căutăm fotolii ministeriale, nu căutăm funcții, căutăm parteneri pentru a pune în aplicare dezideratele cele mai importante atunci când vorbim de reforme, reformă constituțională, reformă administrativă, reformă în educație", a spus Kelemen Hunor, adăugând că interesele comunității maghiare trebuie să se regăsească în aceste deziderate.

El a precizat că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a făcut o analiză scurtă despre rezultatul obținut de UDMR în alegeri.

"Considerăm că rezultatul nostru este unul corect și la care, după foarte mulți ani, am așteptat", a arătat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că orice decizie în Parlament și în Guvern trebuie să țină cont de așteptările societății în ceea ce privește creșterea economică.

De asemenea, el a spus că, în ceea ce privește infrastructura, Uniunea susține continuarea investițiilor în Autostrada Transilvania.

"Am dori parteneri prin care se poate face o descentralizare puternică, descentralizare în ceea ce privește deciziile și o descentralizare fiscală", a precizat el.

Kelemen Hunor a punctat că UDMR susține protejarea drepturilor minorităților naționale. El a afirmat că trebuie făcute "corecții" în ceea ce privește folosirea limbii materne în administrație și în relația cu administrația locală.

"Trebuie să redăm Parlamentului rolul necesar, altfel societatea nu va avea încredere, oamenii nu vor avea încredere în Parlament și o democrație puternică, un stat de drept adevărat înseamnă și un Parlament puternic și credibil", a subliniat președintele UDMR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-14Parerea ta...

ANONIM
14 Dec 2016

CE FEL DE JURAMANT DEPUN MEMBRII U.D.M.R.IN PARLAMENT DACA EI NU RECUNOSC ZIUA DE 1 DECEMBRIE 1918 ? ACEASTA PROBLEMA AR TREBUI PUSA IN DISCUTIE DE NOUL PARLAMENT CONDUS DE MAFIA P.S.D..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz