2020-02-21 15:21

CONSULTĂRI la Palatul Cotroceni. Ce au discutat partidele cu Klaus Iohannis

 |  16:46
CONSULTĂRI la Palatul Cotroceni. Ce au discutat partidele cu Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni pe tema referendumului pe justiție. Primii care au intrat la discuții au fost reprezentanții PNL.

De altfel, PNL dă startul consultărilor şefului statului pe această temă. La ora 16:00 urmează să aibă loc cele cu USR, la 16:45 cu PMP, la 17:30 cu UDMR şi la 18:15, cu grupul minorităţilor naţionale.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că PNL este alături de preşedinte şi va susţine cu toată forţa reuşita referendumului pe justiţie iniţiat de acesta.

El a spus că românii trebuie să se asigure că „infractorii care săvârşesc fapte de corupţie vor fi condamnaţi şi nu vor fi iertaţi sub nicio formă, indiferent ce majoritate parlamentară se află la putere”,transmite Digi24.

Președintele USR, Dan Barna, a spus după consultările cu președintele Klaus Iohannis că USR a exprimat susţinerea deplină pentru referendumul pe justiţie.

O altă temă de discuţie a fost iniţiativa USR „Fără Penali” - care a primit şi avizul Curţii Constituţionale. Dan Barna a spus că şeful statului a felicitat USR pentru această iniţiativă.

Președintele PMP, Eugen Tomac, spune că i-a propus șefului statului introducerea unei noi întrebări la referendumul din 26 mai.

„Am propus ca preşedintele să analizeze dacă doreşte să mai introducă o întrebare suplimentară din trei teme pe care noi le-am propus. Una vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, 100 de senatori şi 200 de deputaţi. A doua temă vizează o întrebare pe care toţi românii ar înţelege-o, dacă sunt de acord cu eliminarea pensiilor speciale. O altă temă, care sunt convins că preocupă o bună parte din societate, revenirea la alegerea primarului în două tururi”, a spus Eugen Tomac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine