2019-11-14 06:51

Corina Bokor este noul PRIMAR al Sibiului

 |  14:02
Corina Bokor este noul PRIMAR al Sibiului

Consilierii locali au votat ca viceprimarul Corina Bokor să fie aleasă, vineri, ca primar al Sibiului. Schimbarea vine după ce actualul edil, Astrid Cora Fodor, şi-a pierdut mandatul, după ce raportul ANI a constatat incompatibilitatea sa în mandatul precedent, când a fost viceprimar.

În urma votului a 15 consilieri PNL şi FDGR, Corina Bokor, până acum viceprimar, a fost aleasă primar al Sibiului, după ce postul a fost vacantat, în urma rămânerii definitive a raportului ANI, care a stabilit starea de incompatibilitate în mandatul precedent, când Fodor era viceprimar, scrie Mediafax. Cinci consilieri PSD şi-au anulat votul.

Corina Bokor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, la fel ca şi Astrid Cora Fodor, a declarat, după ce a fost numită primar, că va continua activitatea de până acum „până când doamna primar va putea reveni în funcţia în care a fost aleasă de cetăţeni”.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De la Iliescu-KGB, la Iohannis-MSR De departe, cel mai hulit președinte postdecembrist a fost Ion Iliescu. Iliescu-KGB sau Iliescu - FSN – du-te în URSS, erau sloganuri iubite în Bucureștiul tranziției. Înjurăturile pe bandă primite de acest moscovit nu l-au împiedicat să câștige trei mandate de președinte. Însă, după Emil cel degrabă învins de servicii și Băsescu cel degrabă încălecător al serviciilor, ura față de FSN, PDSR, ulterior PSD, l-a propulsat pe magnificul primar sas al Sibiului la cârma națiunii. Mutul Klaus Iohannis, făcut franjuri de Victor Ponta din toate direcțiile în ieșirile televizate, a ajuns la Cotroceni, purtat de o replică a tsunamiului călărit de Constantinescu în 1996, când ideea era „votăm și un hidrant sau un maidanez, numai să nu iasă pedesereu`”
14 Mar 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray