2020-02-18 11:56

Corina Crețu AVERTIZEAZĂ: ”S-au PIERDUT 2 miliarde de euro pentru infrastructura de transport”

 |  16:49
Corina Crețu AVERTIZEAZĂ: ”S-au PIERDUT 2 miliarde de euro pentru infrastructura de transport”

Comisarul european Corina Crețu trage un nou semnal de alarmă față de folosirea precară a fondurilor europene. Aflată în vizita în București, Corina Crețu a atras atenția că țara noastră a pierdut deja aproape 2 miliarde de euro din exercițiul financiar trecut, bani care ar fi putut îmbunătăți infrastructura.

"S-au pierdut, de fapt, între 1,8 și 2 miliarde de euro într-un domeniu cel mai sensibil pentru România - acela al infrastructurii de transport", a subliniat Corina Crețu, după cum transmite TVR.

"Din cele 19,5 miliarde de euro pentru perioada 2007 - 2014, s-au cheltuit 17,5 miliarde de euro, dar doar aproximativ 14-15 miliarde au fost, practic, lucrări pe teren, pentru că 3 miliarde aproape au fost salvate prin proiecte retrospective, prin preluarea creditelor BEI și BERD pe care România le avea încă pentru proiecte realizate, cum ar fi de pildă Autostrada Soarelui, care era deja realizată, dar pentru care statul încă plătea credite. De asemenea, am preluat salariile tuturor funcționarilor care lucrează pe fonduri europene în România, tocmai pentru a ajunge la această rată de absorbție de 90%", a adăugat ea.

"Eu cred că România nu-și poate permite luxul nici măcar de a se gândi la ideea de a ieși din Uniunea Europeană, mai ales acum, când are în față președinția României, când are posibilitatea ca lider al Uniunii Europene pentru 6 luni să schimbe lucrurile în bine din interior", a conchis comisarul european pe această temă.

"Am înțeles, inclusiv prin declarațiile doamnei ministru Pintea, că proiectele celor 3 spitale regionale, de la Cluj, la Iași și la Craiova vor fi trimise la Comisie până la sfârșitul anului. De aceea, o voi ruga pe doamna prim ministru să ne confirme dacă acest lucru este valabil", a subliniat Corina Crețu.

"Eu nu critic și nu-mi propun să critic un guvern în ansamblul său, dar este datoria mea să avertizez asupra domeniilor unde sunt probleme (...) Cetățenii pot beneficia direct de această solidaritate financiară a Uniunii Europene numai dacă la nivelul autorităților naționale există voință politică și capacitatea administrativă pentru a elabora proiecte (...) Sunt cumva acuzată că acum am devenit mai vocală. Păi timpul trece!", a mai avertizat comisarul european.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-29Parerea ta...

# CC
29 Oct 2018

Știe face 1 proiect..CC=O PRAGMATIC=O;ȘFII FAC ZGOMOT;RĂSPUNDERE =0..
ALUNELU
30 Oct 2018

Corina Bla-bla , Europa nu ne vrea . Povești , Europa nu ne dă nici bani , și ne ia o grămadă înapoi sub formă de amenzi . Cînd ne dă , ne dă să nu ajungă . De fapt lor le trebuie teritoriul nostru , pentru asta ne scot din țară cu bucățica și ne deznaționalizează. Practica asta este de pe vremea romanilor, și ține la români , că e mulți ,,,,,,și mai au și cozi de topor.
PSD
30 Oct 2018

corina cretu prim ministru acceptat de iohannis cu oameni profesionisti in guvern obligatoriu o limba straina.toader si carmen dan arestati.jandarmeria desfiintata.cucos sindle paraschiv arestati si condamnati.autostrazi scoli spitale.a3 romaniatv b1 evz desfiintate.cnair desfiintat.cna asf cncd anre ccr desfiintate.pensiile speciale desfiintate.supraaciza desfiintata la carburanti.corina cretu are sustinerea psd .oamenii sanatosi la cap din psd sa scape acum de dragnea.vor putea fi la alegeri cu dragnea dancila nicolae serban nicolicea catalin radulescu iordache stefanesc codrin interlopul?0 procente.
UE
30 Oct 2018

dar spatiul schengen pt romania?este o rusine ca romania va prelua ue si nu este in schengen.are in plan ca pe timpul presedentiei ue sa faca presiuni sa intre in schengen?autostrada pitesti sibiu ingropata de narcis neaga sova mafia cnair.minciuni este luna noiembrie aproape si nu au acord de mediu cica.si ziceau ca il vor avea in septembrie.pitesti craiova praf documentatia plus firmele mafiei contesta licitatiile.firme care au ingropat alte proiecte de infrastructura.cnair nu au o clasificare a constructorilor in functie de ce au facut de utilaje de angajati.incompetenti si sabotori in toate ministere.nu stiu decat taxe accize marite supraacize pensii speciale.un dezastru total.cica 1 miliard de euro platiti pensii speciale parazitilor.o crima.auzi pensie de 11 mii de euro cea mai mare din europa.numai dementi in guvern parlament partide.nu mai scapa lumea de mutantii astia.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine