2020-07-04 13:13

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, în vizită oficială în România

 |  15:11
Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, în vizită oficială în România

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu va vizita România, în perioada 12-18 septembrie, unde se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale, va vizita proiecte cu finanţare europeană şi va participa la o serie de conferinţe la nivel înalt şi la un dialog cu cetăţenii, informează marţi reprezentanţa în România a Comisiei Europene într-un comunicat de presă.

Miercuri, 12 septembrie, la Sibiu, Creţu va avea o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Joi, 13 septembrie, la Petroşani, comisarul pentru politică regională va participa, împreună cu reprezentanţi de nivel ministerial ai Guvernului României, la conferinţa la nivel înalt "Regiunile carbonifere din România în tranziţia energetică", organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian în parteneriat cu Comisia Consultativă pentru Mutaţii Industriale din Comitetul Economic şi Social European şi cu Universitatea din Petroşani. Scopul dezbaterilor îl reprezintă stabilirea unor măsuri ce urmează a fi adoptate şi finanţate la nivel european, naţional şi local pentru asigurarea unei tranziţii energetice juste în regiunea minieră carboniferă Valea Jiului.

Împreună cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală Phil Hogan, Corina Creţu va participa vineri, 14 septembrie, la un dialog cu cetăţenii la Cluj-Napoca. Dezbaterea cu publicul larg va avea tema "Un buget modern pentru o Uniune Europeană mai puternică", iar cei doi comisari îi vor avea ca parteneri de discuţie pe ministrul agriculturii din România, Petre Daea, şi eurodeputatul Daniel Buda.

Sâmbătă, 15 septembrie, înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din Turda şi Alba-Iulia şi va vizita proiecte cu finanţare europeană care au avut un impact semnificativ atât în viaţa cetăţenilor, cât şi a mediului de afaceri din cele două oraşe.

Săptămâna viitoare, în zilele de 17 şi 18 septembrie, Creţu va participa, alături de preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, la reuniunile la nivel înalt din cadrul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz